Biznis 27.09.2015.

Lenovo predstavio novi telefon – fotoaparat

ČITANJE: 2 minute
Lenovo vibe shot

Kompanija Lenovo predstavila je telefon VIBE Shot. Ovaj model je kreiran kako bi korisnicima pomogao da u pokretu lakše uhvate i podijele nezaboravne trenutke uz jednu od najboljih kamera na tržištu.

VIBE Shot je 2 u 1 uređaj kompanije Lenovo i napravljen je tako da bude prava kombinacija kamere i pametnog telefona. Prvo, to je veoma dobra kamera koju će ljubitelji fotografije obožavati, i drugo, riječ je o nezavisnom pametnom telefonu sa velikim brojem vrhunskih performansi.

– Ovo je i telefon i kamera u isto vrijeme i uređaj sa jednom od najnaprednijih kamera na tržištu – izjavio je Vladimir Ostojić, menadžer odsjeka za pametne telefone i tablet računare Lenovo Adriatic.

Zadnja kamera ima čak 16 megapiksela sa šestodelnim modularnim sočivom. Kamera posjeduje senzor za slabo osvjetljenje širom svog 16:9 rama za fotografisanje na mračnim mjestima ili noću. Zahvaljujući blicu u tri boje, svjetlo fotografije se automatski prilagođava svjetlosnim uslovima ambijenta, a optička stabilizacija slike smanjuje zamućenje slika i čini ih oštrim. Infracrveni fokus je duplo brži nego običan autofokus i fizičkim dugmetom za slikanje, što znači da više nema mučenja sa traženjem pravog mjesta na ekranu za “klik”.

Kada je vrijeme za razgovor ili povezivanje na internet, VIBE Shot je spreman sa FHD displejem od 5 inča i jednako snažnim performansama. Ovaj pametni telefon radi na sistemu Android 5.1 Lollipop na Qualcomm Snapdragon procesoru, i nudi čak 32GB skladišta sa opcijom za dodavanje mikro SD kartice sa dodatnih 128 GB muzike, filmova i slika. Tu je i mogućnost dual SIM kartica. VIBE Shot olakšava dolaženje do druge strane kamere sa selfi kamerom od 8 megapiksela i dodatnom opcijom za panoramski “selfi”. Ova funkcionalnost dolazi u elegantnom, tankom i laganom ramu od aluminijuma, dostupnom u karmin-crvenoj, bisernobeloj i grafitnosivoj boji.

(Novosti)