Ljetnu školu sportskog menadžmenta završila 24 studenta

ljetna skola menadzmenta

U Banjaluci je, dodjelom sertifikata, završena Druga ljetna škola sportskog menadžmenta na kojoj su učestvovala 24 studenta sa univerziteta iz Banjaluke, Beograda, Zagreba, LJubljane, Mostara, Niša i Leposavića.

Školu je organizovala Studentska organizacija Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci.

Član Organizacionog odbora Zoran Knežević rekao je  da je ovo bila odlična prilika za studente sportskih nauka i sportske radnike da steknu nova, ali i nadograde postojeća znanja iz sportskog menadžmenta i da umrežavanjem upoznaju buduće saradnike sa područja jugoistočne Evrope.

On je naglasio da su učesnici najviše interesovanja pokazali za rafting.

– Težimo ka tome da Ljetna škola bude tradicionalan projekat jer su svi učesnici više nego zadovoljni znanjem koje su usvojili- naglasio je Knežević.

Svečanom zatvaranju prisustvovali su prvak Evrope 2015. godine u sportskoj gimnastici Marijo Možnik iz Roterdama i potpredsjednik tehničke komisije Evropske univerzitetske sportske asocijacije Marko Žunić.

Studente je kroz teorijska i praktična predavanja u sportskom menadžmentu šest dana vodio prodekan za naučno-istraživački rad Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Slobodan Simović.

U okviru tih predavanja studijom slučaja regionalnog fudbalskog lidera Fudbalskog kluba “Borac” iz Banjaluke prikazana je analiza i izrada strategijskog plana ovog kluba, pojasnio je Knežević.

PAROVIMA TREBA VIŠE OD 2.500 KM U najavi veća finansijska pomoć za vantjelesnu oplodnju

Grad Banjaluka trebalo bi da poveća pojedinačne iznose za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje koje dodjeljuje parovima na javnom konkursu. Iz gradskog budžeta godinama se sufinansira pokušaj vantelesne oplodnje, a parovima koji prirodnim putem ne mogu dobiti bebu dodjeljuje se jednokratna pomoć od 2.500 KM. Prijaviti se mogu žene do 42 godine starosti sa prebivalištem na

ANALIZA: Kako su po izbornim jedinicama raspoređene Nešićeve i Pavićeve pristalice u DNS-u?

Godinu dana nakon posljednjih opštih izbora, DNS preživljava najteže trenutke od osnivanja. Nekad čuvena “šestorka” unutar ove stranke, redom miljenici Marka Pavića, podijelila se u dva tabora, s dobrim izgledima da Nenad Nešić preuzme vođenje stranke, i pored svih protivljenja. Ako se desi suprotno, postaviće se pitanje daljeg opstanka DNS-a na politićkoj mapi RS. Krenimo

Smijeh i dječja pjesma na otvaranju “Snješkova”

U Dječijem pozorištu RS danas u 18 časova svečano je otvoreno “Snješkovo”. Vesela dječica sa svojim roditeljima uživali su u zabavi ali i u dobro poznatim likovima Snješka, Deda Mraza, ali i čarobnjaka Merlina i popularne Maše. Mališane je zabavljala vesela i raizgrana ekipa iz banjalučkog dječijeg hora “Vrapčići”. “Snješkovo” je, nakon sedam godina, po

SOCIJALISTI PREDLAŽU: Dragutin Škrebić kandidat za načelnika opštine Teslić

Opštinski odbor Socijalističke partije u Tesliću ne namjerava da ima pasivnu ulogu na lokalnim izborima iduće godine, o čemu svjedoči i objava SP na društvenim mrežama da za načelnika ove opštine predlažu Dragutina Škrebića, odnedavnog direktora Inspektorata Republike Srpske i ranijeg predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS. Objavu prenosimo u cijelosti. “Dana 12. 12. 2019. godine