Vijesti 24.08.2015.

Ljetnu školu sportskog menadžmenta završila 24 studenta

ČITANJE: 1 minuta

ljetna skola menadzmenta

U Banjaluci je, dodjelom sertifikata, završena Druga ljetna škola sportskog menadžmenta na kojoj su učestvovala 24 studenta sa univerziteta iz Banjaluke, Beograda, Zagreba, LJubljane, Mostara, Niša i Leposavića.

Školu je organizovala Studentska organizacija Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci.

Član Organizacionog odbora Zoran Knežević rekao je  da je ovo bila odlična prilika za studente sportskih nauka i sportske radnike da steknu nova, ali i nadograde postojeća znanja iz sportskog menadžmenta i da umrežavanjem upoznaju buduće saradnike sa područja jugoistočne Evrope.

On je naglasio da su učesnici najviše interesovanja pokazali za rafting.

– Težimo ka tome da Ljetna škola bude tradicionalan projekat jer su svi učesnici više nego zadovoljni znanjem koje su usvojili- naglasio je Knežević.

Svečanom zatvaranju prisustvovali su prvak Evrope 2015. godine u sportskoj gimnastici Marijo Možnik iz Roterdama i potpredsjednik tehničke komisije Evropske univerzitetske sportske asocijacije Marko Žunić.

Studente je kroz teorijska i praktična predavanja u sportskom menadžmentu šest dana vodio prodekan za naučno-istraživački rad Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Slobodan Simović.

U okviru tih predavanja studijom slučaja regionalnog fudbalskog lidera Fudbalskog kluba “Borac” iz Banjaluke prikazana je analiza i izrada strategijskog plana ovog kluba, pojasnio je Knežević.