Vijesti 25.07.2016.

Ljeto na Vrbasu: Andrej Zamolo šampion 19. put

ČITANJE: 2 minute

Na finalnom danu manifestacije “Ljeto na Vrbasu” danas je održana trka dajak-čamaca, a dajakaši su pokazali svu hrabrost, pa ih ni olujno nevrijeme nije spriječilo da se nađu na Vrbasu.

U kategoriji seniora i ove godine je Andrej Zamolo odnio titulu šampiona, i to 19. put. On potiče iz porodice koja je zaslužna za današnji izgled dajaka, a otac mu je bio šampion 12 puta zaredom.

U kategoriji juniora pobjedu je odnio petnaestogodišnji Filip Blagojević, koji je i prošle godine pobijedio samo nekoliko dana nakon što je uopšte naučio voziti ovaj čamac. Za pobjedu je, kaže, najvažnija dobra tehnika i fizička priprema, a za ovogodišnje takmičenje spremao se cijelu godinu. Zlatko Kivač, dugogodišnji šampion u vožnji dajak-čamaca, pobjednik je u kategoriji veterana.

takmicenje dajak2

Pobjednik u vožnji dajak-čamaca do zaključenja ovog broja nije bio poznat, a prije trke ovih čamaca trebalo je da bude održana i tradicionalna trka kajaka, ali je otkazana dan ranije.

“Drugi put učestvujem na takmičenju u vožnji dajak-čamaca i želim da trku završim što boljim plasmanom”, izjavio je Saša Maričić (17).

Jedina djevojčica koja se takmičila među dajakašima u kategoriji juniora bila je Tajma Kršlak, koja je dobila aplauz od brojnih posjetilaca.

takmicenje dajak3

U završnici manifestacije “Ljeto na Vrbasu”, ljubitelji sporta za vikend su uživali i na plaži kod Zelenog mosta.

Pobjednik turnira “Nikšićko pivo Street Basket 3×3” kada su u pitanju djevojčice je “Feniks”, kada su u pitanju dječaci prvo mjesto u kategoriji 2000/01. osvojili su “Fegeti”, a prvo mjesto u kategoriji  2003/04/05. pripalo je timu “Džordan”. U takmičenju u brzom šutiranju trojki prvo mjesto osvojio je Marko Kelečević.

(nezavisne.com)