Biznis 04.01.2021.

LJEVNAIĆ: Za loše očišćene parkinge i saobraćajnice krivi “Romanijaputevi”, a ne OC “Jahorina”

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić izjavio je da su proteklih dana dobili veliki broj pritužbi posjetilaca planine zbog loše očišćenih parkinga i saobraćajnica, ali da Centar nije kriv zbog toga i apelovao na preduzeće “Romanijaputevi” da pojačaju mehanizaciju i bolje čiste.

Juče smo imali blagi kolaps u saobraćaju na planini zbog loše očišćenih saobraćajnica i glavnog puta prema planini. Čak smo imali preko 50 žalbi koje smo dobili na direkciju, jer svi skijaši gledaju nas. Za to je krivo nadležno preduzeće za održavanje magistralnih i regionalnih puteva `Romanijaputevi` Sokolac, rekao je Ljevaić na konferenciji za novinare na Jahorini.

Prema njegovim riječima, iako su napravili saradnju sa “Romanijaputevima”, ljudi Olimpijskog centra moraju da dežuraju i idu uz jednog zaposlenog “Romanijaputeva” i govori kako treba da se očisti.

Ljevnaić podsjeća da je Vlada Republike Srpske u Jahorinu uložila preko 75 miliona KM u posljednje tri godine, te da ne žele da im gosti sa planine odlaze nezadovoljni i da sav trud bude “bačen u vodu” zbog loše očišćenih puteva i parkinga.

– Mi smo pokušali da direktoru `Romanijaputeva` signaliziramo, ali ne dobijamo nikakav odgovor. Apelujem na preduzeće da pojačaju mehanizaciju i bolje čiste – rekao je Ljevnaić.

On je dodao da je Jahorina “ogledalo” Republike Srpske i nije u redu da skijaši budu nezadovoljni.

(Srna)