Vijesti 04.10.2015.

LJUBAV JAČA OD BLOKADE Oženio se Miodrag: Da nisu otvorili granicu, plivao bih po Sanelu!

ČITANJE: 2 minute
Miodrag svadba
Oženio se Miodrag Novaković iz Osijeka, koji je nedavno poručio hrvatskoj vladi da će on, otvorili oni granice ili ne, milom ili silom doći po mladu Sanelu Ljepić u Srbiju.

Miodrag Novaković iz Osijeka je, kad su Hrvati zatvorili granicu prema Srbiji, na Fejsbuk stranici hrvatske vlade poručio da 3. oktobra ide po mladu u Novi Sad i da će granični prelaz Erdut preći milom i silom.

Istog trena pobrao je brojne simpatije s obe strane Dunava, a na sreću nije bilo potrebe za silom. On je juče sa svatovima stigao pred kuću Sanele Ljepić iz Čeneja. Svoju sreću nije mogao da opiše riječima.

Snašao bih se nekako

– Da nisu otvorili granice do danas, snašao bih se nekako, ali bih došao po moju Sanelu, okolo, bilo kuda, preko Mađarske ili Bosne. Previše sam uzbuđen. Olakšali su nam put otvaranjem granice – kazao nam je mladoženja dok su odjekivali zvuci harmonike.

I zapucalo se uvis, da se ne pogazi tradicija, a kolo se rasplelo na ulici. Mladenci su zaplesali uz hit Miroslava Ilića „Ova noć“. Sanela je rekla da se osjeća savršeno i da bi našla način da se uda i da nije došlo do otvaranja granice.

– Za ljubav ne postoje granice, a naša ljubav ih je pobedila – ushićena je mlada.

Miodragova i Sanelina ljubav datira još iz prvog razreda osnovne škole u Osijeku, u koju su išli zajedno. Ali onda se ona s porodicom odselila u Čenej. Miodrag je nikada nije zaboravio.

– Čekao sam je i tražio dugo, a onda sam je 2009. našao na Fejsbuku i od tada se ne razdvajamo. Znao sam odmah da je ona ta, da s njom želim da provedem ostatak života – naglašava Novaković.

Aleksandar Ljepić bio je veoma srećan što udaje sestru.

– Da nisu otvorili granicu, ne bi mi bio problem da sam preplivam Dunav, noseći na leđima sve svatove, samo da oni budu srećni. Ovo je veoma dugo planirano, ne bismo dozvolili da zbog zatvorenih granica to odložimo. Ne strijepim da li ćemo preći granicu sada, poslali smo spisak svih svatova i nastavljamo veselje dalje – kaže Aleksandar.

Mirjana Novaković, mladoženjina majka, priča da bi išli preko Mađarske i Bosne samo da dođu po mladu i sve njene drage goste.
– Došli bismo i avionom ako treba, bilo kako došli bismo po nju! Djeca se stvarno vole i bio bi grijeh da neko njih razdvaja – navodi Miodragova majka.

(Kurir)