Ljubav spasiće svijet – Poruka mira Vrapčića

Brojnim hitovima i promocijom novog albuma “Ljubav spasiće svijet” mališani Dječijeg hora “Vrapčići” poslali su svojevrsnu muzičku poruku mira sa tvrđave Kastel.

Ljetnji koncert održan u utorak uveče, bio je 12. na ljetnjoj pozornici a brojna publika je i ovaj put popunila sva mjesta.

– Bilo je fenomenalno i zadovoljan sam svim onim što smo pružili publici. Ovim koncertom sumirali smo uspješnu radnu godinu. Mališani su izvela 20 pjesama a promovisali smo novi album “Ljubav spasiće svijet”. Svi članovi su vrijedno vježbali i pokazali da imaju talenta za muziku. Nedavno smo snimili i spotove za pjesme “Babaroga” i “Moj tata” – kazao je rukovodilac “Vrapčića” Branislav Đaković.

Na koncertu su promovisani novi članovi hora, kao i novi solisti.

– Svi oni imaju potencijala da budu veliki pjevači. Činjenica da je od 24 izdanja “Đurđevdanskog festivala” do sada pobijedilo čak deset članova našeg hora govori da kvalitetno radimo svoj posao – rekao je Đaković.

Ljetnju zabavu upotpunili su nastupi miljenika banjalučke publike Teodore Ratković, Sergeja Pajića i Katarine Praće.

“Vrapčići” su kao i svaki put bili posebno motivisani za koncert. Kažu da treme nije bilo jer nastupaju tokom cijele godine. Osmogodišnja Teodora Barac kaže da je presrećna na svakom nastupu.

– Radosna sam što sam nastupala pred ovolikom publikom. Bilo je zaista predivno a pjesme koje sam izvela “Đačka ljubav” i “Ljubav spasiće svijet” bile su dobro prihvaćene i pozdravljene velikim aplauzom – kazala je Teodora.

Njen šestogodišnji kolega David Čulić kaže kad poraste želi da se bavi i muzikom i sportom.

– Biću fudbaler i pjevaću. Na koncertu mi je bilo lijepo, nisam se nešto umorio, a ni spremao dugo. Kad jednom čujem pjesmu, odmah je i zapamtim. Pjevao sam “Kul tip” i “Lake cipele”- rekao je David.

Planovi

Branislav Đaković rekao je da “Vrapčiće” do kraja 2017. godine očekuje obiman plan a samim tim i brojne obaveze.

– Pripremamo nove pjesme, a na jesen imamo niz gostovanja u zemlji i regionu, a najznačajniji su oni u Novom Sadu i u Centru “Sava” u Beogradu. Dobro ćemo se pripremiti i za završni koncert u decembru tako da nas u narednih šest mjeseci očekuju brojne obaveze – kazao je Đaković.

(glassrpske.com)

RASPUST SE BLIŽI, RODITELJI SE PITAJU Šta je sa programom sporta u školama?

Program „Razvoj sporta u školama“ kojim Grad namjerava da unaprijedi nastavu fizičkog vaspitanja za osnovce, još nije počeo mada je po najavama ovaj novi koncept rada trebalo da “zaživi” ovog mjeseca. Roditelji su sa oduševljenjem dočekali ovu ideju, jer se kažu, inače malo pažnje posvećuje fizičkim aktivnostima, ali s obzirom da se kraj školske godine

NATPIS NA DJEČIJEM IGRALIŠTU Banjalučani se pitaju “Koliko smo (ne)pismeni?”

Natpis koji je okačen na toboganu, na dječjem igralištu na Bulevaru cara Dušana u Banjaluci privukao je pažnju mnogobrojnih prolaznika. Građane nije iznenadilo to što je na tobogan stavljeno pismeno upozorenje o zabrani korištenja ove sprave za zabavu najmlađih u Banjaluci, ostali su u čudu nakon što su vidjeli da je zabrana na snazi “dostra”.

JOŠ 16 DANA DO TRKE Banjalučki polumaraton obara sve rekorde

Banjalučki polumaraton prerastao je u jedan od najvažnijih sportskih događaja u Banjaluci, ali i Republici Srpskoj. Centralna trka Četvrtog m:tel banjalučkog polumaratona zakazana je za 12. maj 2018. godine, a za razliku od prethodnih, ovogodišnja manifestacija će trajati tri dana. “Nastavljamo trend porasta učesnika, svake godine ima sve više učesnika, ali i trka koje se

IMA POVRIJEĐENIH Sudar četiri automobila u Banjaluci

Dva lica povrijeđena su danas u sudaru četiri automobila u Banjaluci, a ljekarska pomoć im je ukazana u Službi hitne pomoći u ovom gradu, rečeno je Srni u banjalučkoj Policijskoj upravi. Saobraćajna nezgoda dogodila se oko 16.00 časova na raskrsnici Bulevara vojvode Stepe Stepanovića i Ulice Vida Nježića. U nezgodi su učestvovali automobil “opel astra”

U OKVIRU PROJEKTA “ZAJEDNO MISLIMO DOBRO” Zvezdara teatar u Banjaluci

Udruženje “Misli dobro” zajedno s prijateljima i partnerima pokrenulo je projekat “Zajedno mislimo dobro” s ciljem da se obnove sanitarne prostorije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo. “Projekat ćemo započeti i promovisati kroz predstavu Dušana Kovačevića ‘Hipnoza jedne ljubavi’, koja upravo govori o jednom od najvećih problema našeg društva – odlascima, rasipanju porodica, umiranju sela”,

OTEŽAN SAOBRAĆAJ Sudar tri automobila u Banjaluci

Saobraćajna nezgoda dogodila se na putu od banjalučkog naselja Rebrovac prema Vrbanji, a zasad nije poznato da li ima povrijeđenih. Kako je javljaju čitaoci portala “Nezavisnih novina”, u udesu su učestvovala tri vozila na kojima je nastala materijalna šteta. Policija je intervenisala na mjestu događaja, a saobraćaj se odvija otežano, naizmjenično jednom trakom. Više informacija