Magazin 17.06.2024.

Ljubavna priča Natalije i Nikole Jokića: Čekaju drugo dijete, a vole se od srednje škole

ČITANJE: 4 minute

Natalija i Nikola Jokić će uskoro dobiti drugo dijete, a ova lijepa vijest odjeknula je i domaćim i svjetskim medijima. Njihova ljubavna priča slična je onoj koju ispisuju Jelena i Novak Đoković.

Nikola Jokić, najbolji igrač NBA lige i njegova supruga Natalija Jokić vjenčali su se u oktobru 2020. godine, a jedno uz drugo su još iz tinejdžerskih dana. Imaju trogodišnju kćerku Ognjenu, a uskoro će dobiti i drugo dijete, piše Blic.

Ljubavna priča 

Natalija je Nikoli Jokiću velika podrška još od tinejdžerskih dana. Kada se Nikola preselio u Denver 2015. i ona je otišla s njim, a od tada ga prati na svim utakmicama. Ranije je dolazila sama na utakmice, a od marta 2023. je na tribinama u preslatkom društvu, s njihovom kćerkicom Ognjenom, koja će uskoro dobiti brata ili sestru.

Oboje su iz Sombora, a slavni košarkaš je jednom prilikom izjavio da će se po završetku karijere s porodicom vratiti u rodni grad.

Dok je Nikola još igrao košarku u Srbiji, Natalija se 2013. preselila u SAD kako bi igrala odbojku na koledžu u Oklahomi. To je ujedno i bio jedan od razloga koji je Nikolu odveo u Ameriku. Kada se konačno odlučio na taj potez, 2015, Natalija je napustila odbojku i pridružila mu se u Denveru. Diplomirala je na Univerzitetu Metropolitan State 2018. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalija Jokić (@jokic.natalija)

Po preseljenju u Denver, Nikola je živio u trosobnom stanu sa braćom Nemanjom i Strahinjom, a pridružila im se i Natalija.

Nataliju je zaprosio u januaru 2020. godine, a vjenčali su se devet mjeseci kasnije u rodnom Somboru. Koliko Nikoli znači Natalijina podrška govori i to da je uvijek na terenu nosio uz sebe neku stvar koja pripada njegovoj ljepšoj polovini, a od dana vjenčanja poznat je bio ritual da pred utakmicu vezuje burmu za patiku.

Ljubavna priča išla je svojim tokom. Prvo dijete, kćerkicu kojoj su dali ime Ognjena, dobili su u septembru 2021. Nikola je nastavio da niže rekorde i po proširenju porodice, a mala Ognjena i supruga Natalija bezuslovno ga podržavaju na utakmicama. Uskoro će im biti potrebno još jedno mjesto na tribinama, jer će za tatu navijati još još jedna nasljednica ili nasljednik.

Sestra Natalije Jokić o zetu Nikoli

“Mi smo stvarno presrećni zbog svega. Izuzetno smo ponosni. Natalija je moja druga polovina, mi smo stvarno jako vezane, daleko smo, ali to ništa ne znači”, komentarisala je Maja Maćešić za Blic odnos sa sestrom i veliki uspjeh zeta Nikole koji je tri puta proglašen za MVP-a NBA lige.

Maja i Natalija su kao djeca s roditeljima bile u izbjegličkoj koloni iz Krajine, bježeći od “Oluje” 1995. godine. Njihova majka Danica je tada za “Novosti” izjavila: “Mi smo Maćešići. Ovo je Maja, tri i po godine ima. A, ovo je Natalija, sedam mjeseci tek napunila. Prva je beba rođena u ovoj godini, u Krajini, nama je ovo drugi put da bježimo. Živjeli smo u Karlovcu. Kada tu više nije bilo života, pobjegli smo u Slunj. Sada ponovo bježimo, a ne znamo kud. Znamo da više nema nazad”.

“Mi smo bile jako male kada se sve to dešavalo. Naši roditelji su se potrudili da taj dio djetinjstva ne osjetimo na možda neki loš način. Imala sam tri godine kada se to dogodilo, a Natalija sedam mjeseci. Iskreno i ne sjećam se djetinjstva kao nekog lošeg perioda nego kao najljepšeg perioda života. Na kraju krajeva, mama i tata su zaslužni za to, tako da nema loše uspomene na djetinjstvo”, ističe Natalijina sestra Maja, koja je otkrila ponešto i o ljubavi sestre i zeta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalija Jokić (@jokic.natalija)

“Natalija i Nikola su jako dugo zajedno. Iskreno da vam kažem, uopšte ga ne posmatram kao nekog poznatog. Mi živimo u malom mjestu gdje njega svi znaju, poštuju, vole i cijene. Kada je neko član vaše porodice dugi niz godina, onda nemaš osjećaj da je on nekome drugom poznat”, dodaje Maja, koja i sama kaže da je Nikola van terena kao i sav normalan svijet, sasvim “običan” čovjek: “Divan je i prije svega jedan veliki čovjek”.

Za sestru Nataliju Jokić kaže da je žena zmaj, te da se odlično nosi sa svim profesionalnim izazovima svog supruga.

Zanimljivo je da je Maja prije nekoliko godina intervjuisala svog zeta Nikolu, a sada se prisjetila detalja.

“Bilo je to za moje master studije. Završila sam Pedagoški fakultet, pa poslije toga upisala master, pa sam imala određenu temu i bilo mi je najlakše da intervju uradim s nekim koga znam”, napomenula je.