Vijesti 26.09.2015.

Ljubavniku pomogla da ubiju njenog muža pa prodala ovce

ČITANJE: 2 minute
Policija

Pripadnici MUP-a Livanjskog kantona uhapsili su Zoru Trninić (39) iz Drvara zbog sumnje da je učestvovala u brutalnom ubistvu svog supruga Perice Trninića (40) u šumi kod mjesta Ataševac, a koje se desilo krajem avgusta ove godine.

Kantonalno tužilaštvo je nakon ispitivanja predložilo jednomjesečni pritvor za Trninićevu, koji je sudija Nedim Begić prihvatio.

Glavni osumnjičeni za izvršenje ovog teškog krivičnog djela je Miladin Bosnić (39) iz Drvara, koji se od 17. septembra nalazi u jednomjesečnom pritvoru, a koji je, kako nezvanično saznajemo, s Trninićevom bio u ljubavnoj vezi.

Istragom koju su predvodili Tužilaštvo i policija, prema riječima Begića, došlo se do informacija da postoji osnovana sumnja da je Miladin Bosnić u šumi kod mjesta Ataševac 30. avgusta ove godine iz lovačke sačmarice pucao u glavu 40-godišnjem Perici Trniniću.

– Proširenjem istrage, ispisom sa mobilnog telefona i SMS poruka kod osumnjičenih došlo se do saznanja da je supruga ubijenog Zora Trninić kao pomagačica učestvovala u njegovom ubistvu pa je Tužilaštvo podnijelo prijedlog da joj se odredi pritvor, a zbog opasnosti da bi mogla pobjeći – kazao je Begić.

Kako je kazao, istraga se u ovom slučaju nastavlja. U prilog sumnji ide činjenica da je supruga ubijenog odmah prodala njegovih 250 ovaca, a onda planirala novac da podijeli sa svojim partnerom Bosnićem.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona, navodeći inicijale osumnjičenih, su ocijenili kako je ovaj slučaj razriješen.

Kako se navodi, Zora Trninić je 30. avgusta u večernjim satima obavijestila Bosnića da joj je suprug otišao u šumu po drva. Nakon toga on je uzeo lovačku pušku, sjeo u automobil i krenuo za njim u šumu u mjesto Ataševci.

Kad se približio, odšetao je pješke do mjesta gdje je Trninić sjekao bukova drva za ogrev. Tada mu je prišao, potegao pušku i brutalno pucao u predio vrata, nanijevši mu tako smrtonosne povrede.

(NN)