Ljubljanska banka: Zahtjeve je moguće podnositi i individualno

Ljubljanska banka

Ljubljanska banka

Zahtjeve za verifikaciju neisplaćenih deviznih depozita štediša LJubljanske banke moguće je podnositi individualno, saopšteno je iz Ambasade Slovenije u BiH.

Fond Slovenije za nasljedstvo je 1. decembra počeo primati zahtjeve za verifikaciju neisplaćenih starih deviznih depozita štediša LJubljanske banke LJubljana, iz Glavne podružnice Zagreb i Glavne podružnice Sarajevo.

U skladu sa Zakonom o načinu izvršavanja presude Evropskog suda za ljudska prava štediše će zahtjeve moći podnositi do 31. decembra 2017.

Štediše su zahtjeve za verifikaciju u više od 95 odsto slučajeva podnijeli sami, što znači da je postupak razumljiv i dostupan.

Fond je na svojoj internet stranici /www.srsn.si/ objavio obrazac koji štedišama olakšava podnošenje zahtjeva i u nastavku olakšava izvođenje postupka verifikacije.

Iz ovog proizilazi da pomoć advokata strankama u postupku nije potrebna.

I u slučajevima kada je stranka već predala ovlaštenje za pokretanje postupka verifikacije može to ovlaštenje bilo kada da opozove, ako to želi.

Obrazac je, osim na slovenačkom, dostupan još i na domaćim i engleskom jeziku, a u ovim jezicima su na istoj internet stranici dostupna i uputstva i odgovori na česta pitanja.

Fond internet stranicu često dopunjava i na njoj objavljuje sve aktuelne novosti koje bi mogle zanimati štediše.

Obrazac je među štedišama bio dobro prihvaćen jer, kako i sami kažu, njegovo ispunjavanje nije zahtjevno. Osim toga, Fond je uvijek dostupan za pojašnjenja i pomoć, kako lično, tako i preko telefonskog razgovora i e-pošte.

Da bi se izbjegli redovi za čekanje štediše mogu rezervisati i termin kod savjetnika, koji može osim prihvata njihovih zahtjeva za verifikaciju, odgovoriti još na sva moguća pitanja ili pomoći kod ispunjavanja obrasca.

Do 1. decembra Fond je preko pošte dobio više od 600 zahtjeva za verifikaciju, a do 4. decembra ukupno više od 3.236 zahtjeva.

(Agencije)

Socijalisti za demografsku obnovu Srpske

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka organizovao je javni skup i predavanje na temu demografske obnove i mjera populacione politike Republike Srpske. Prisutni su imali priliku da saznaju više o mjerama populacione politike od vođe tima za demorafsku obnovu, profesora Draška Marinkovića, a govorili su i ministar porodice omladine i sporta Sonja Davidović i predsjednik gradskog

Počinje realizacija projekta “Škole za 21. vijek”

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić prisustvovaće sutra u Banjaluci zvaničnom početku realizacije projekta “Škole za 21. vijek” u Srpskoj. Zvanični početak realizacije ovog projekta planiran je za 9.00 časova u hotelu “Bosna”, najavljeno je iz resornog ministarstva. Projekat “Škole za 21. vijek” sprovodi Britanski savjet u BiH, a riječ je o uvođenju

Slavlje Banjaluka Voleja

Odbojkašice Banjaluka Voleja trijumfovale su na međunarodnom turniru “Trofej Banjaluke 2019.” Domaće igračice su u subotu u sportskoj dvorani “Borik” u prvom kolu nadigrale italijansku Alta Frate da bi izgubile od SIP Šempetera. U nedjelju su nadigrale Osijek bez izgubljenog seta i zaslužile epitet najboljeg tima. Odbojkašica Banjaluke Volej Milica Šorak izabrana za najkorisnijeg igrača

Takmičarke AK Banjaluka 2. u Sarajevu

Predvođene kapitenom Slađanom Tomaš (1500m) takmičarke AK Banjaluka su na ekipnom prvenstvu BiH održanom u Sarajevu osvojile 2. mjesto. Osim kapitena ekipu su predstavljale: Nika Popić (100m, 300m), Sara Vukić (dalj, 100m pr.), Anđela Bajić (kugla, koplje), Marija Mršić (600m), Maria Lukajić (vis) i štafeta 4×100 u sastavu: Sara Vukić, Jovana Zebić, Anđela Bajić i

Izvlačenje prvih dobitnika nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji”

Nagradna igra ulazi u završnu fazu, kada počinje izvlačenje prvih dobitnika. Koverte, koje su više od dva mjeseca stizale u Pošte Srpske, dostavljene su u studio RTRS-a, gdje će večeras od 20.15 časova, uz direktan prenos , biti izvučene nagrade. Pogledajte nagradni fond čija ukupna vrijednost iznosi 543.347,20 KM: Stan broj 55 površine 53,15 m2,

MAGISTRALNI PUT PRIJEDOR-BANJALUKA Sudar dva automobila, tri osobe povrijeđene

U subotu uveče na području Prijedora dogodila se još jedna saobraćajna nesreća. Oko 22:40 časova na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka u mjestu Kozaruša došlo je do sudara dva automobila, a intervenisali su pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor kao i službe Hitne pomoći. U nezgodi su učestvovali putnički automobili “Mazda” i “Fiat Punto” koji su se