Ljubljanska banka: Zahtjeve je moguće podnositi i individualno

Ljubljanska banka

Ljubljanska banka

Zahtjeve za verifikaciju neisplaćenih deviznih depozita štediša LJubljanske banke moguće je podnositi individualno, saopšteno je iz Ambasade Slovenije u BiH.

Fond Slovenije za nasljedstvo je 1. decembra počeo primati zahtjeve za verifikaciju neisplaćenih starih deviznih depozita štediša LJubljanske banke LJubljana, iz Glavne podružnice Zagreb i Glavne podružnice Sarajevo.

U skladu sa Zakonom o načinu izvršavanja presude Evropskog suda za ljudska prava štediše će zahtjeve moći podnositi do 31. decembra 2017.

Štediše su zahtjeve za verifikaciju u više od 95 odsto slučajeva podnijeli sami, što znači da je postupak razumljiv i dostupan.

Fond je na svojoj internet stranici /www.srsn.si/ objavio obrazac koji štedišama olakšava podnošenje zahtjeva i u nastavku olakšava izvođenje postupka verifikacije.

Iz ovog proizilazi da pomoć advokata strankama u postupku nije potrebna.

I u slučajevima kada je stranka već predala ovlaštenje za pokretanje postupka verifikacije može to ovlaštenje bilo kada da opozove, ako to želi.

Obrazac je, osim na slovenačkom, dostupan još i na domaćim i engleskom jeziku, a u ovim jezicima su na istoj internet stranici dostupna i uputstva i odgovori na česta pitanja.

Fond internet stranicu često dopunjava i na njoj objavljuje sve aktuelne novosti koje bi mogle zanimati štediše.

Obrazac je među štedišama bio dobro prihvaćen jer, kako i sami kažu, njegovo ispunjavanje nije zahtjevno. Osim toga, Fond je uvijek dostupan za pojašnjenja i pomoć, kako lično, tako i preko telefonskog razgovora i e-pošte.

Da bi se izbjegli redovi za čekanje štediše mogu rezervisati i termin kod savjetnika, koji može osim prihvata njihovih zahtjeva za verifikaciju, odgovoriti još na sva moguća pitanja ili pomoći kod ispunjavanja obrasca.

Do 1. decembra Fond je preko pošte dobio više od 600 zahtjeva za verifikaciju, a do 4. decembra ukupno više od 3.236 zahtjeva.

(Agencije)

Sporna noćna autobuska linija

Prikupljanje potpisa građana za uvođenje noćne autobuske linije, koju sprovode Mladi demokratskog progresa (MDP), najvjerovatnije je uzaludna. Naime, nije sporna lokacija na kojoj traže podršku građana, ali navodno to ne rade po proceduri iz Zakona o referendumu i građanskoj inicijativi.  Iz izvora bliskim Stručnoj službi Skupštine grada Banjaluka došla je informacija da se prikupljanje potpisa

Igokea savladala Sparse

Košarkaši Igokee savladali su Sparse 100:76 u zaostaloj utakmici 14. kola Premijer lige BiH. Samo dva dana nakon sto su u finalu poraženi od sarajevskog tima u finalu Kupa Mirze Delibasica, ekipa Dragana Bajića ostvarila je ubjedljivu pobjedu. Aleksandrovčani su utakmicu prelomili u trećoj četvrtini koju su dobili 25:12. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je

ZEMLJA INVESTITORU, DVORANA GRADU Banjaluka ima plan za izgradnju novog simbola

Izgradnja kongresne-konferencijske i koncertne dvorane mogla bi se finansirati tako što će Grad potencijalnom investitoru, kao kompenzaciju za radove, ponuditi gradsko zemljište koje se nalazi u produžetku pomoćnog terena Gradskog stadiona.  Gradnja ovog multifunkcionalnog objekta se najavljuje već nekoliko godina, ali za sada se nije spominjao tačan način finansiranja te velike investicije. Do sada se

DAN FUDBALA RS: Darko Milunović odlikovan Zlatnom plaketom

Tradicionalni deveti po redu “Dan fudbala Republike Srpske” održan je u utorak, 18. februara 2020. godine u Kristalnoj dvorani hotela “Bosna” u Banjaluci sa početkom u 12.00 časova. Fudbalski savez Republike Srpske prepoznao je napredak u FK “Rudar-Prijedor”, te je rad Upravnog odbora ovog kluba nagrađen u vidu specijalne nagrade. Darko Milunović, predsjednik UO FK

Objavljen snimak privođenja uhapšenog policijskog inspektora u Banjaluci (VIDEO)

Nenad Grujić i Jelena Florijan, policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Banjaluka, uhapšeni su danas u okviru akcije “Sirano”, a sumnja se da su uzeli mito od minimalno 20.000 KM. Cifra koju su, kako se sumnja, uzimali za mito mogla bi biti i veća, saznaju “Nezavisne novine”. Iz MUP-a RS je, uz navođenje inicijala,

Za 150 učenika u Dragočaju izvedena obrazovna predstava “Saobraćajne čarolije”

Predstavnici Auto-moto saveza RS i Ministarstva unutrašnjih poslova RS posjetili su danas OŠ “Desanka Maksimović” u Dragočaju, gdje je za više od 150 učenika prvog, drugog i trećeg razreda izvedena interaktivna saobraćajno-obrazovna predstava “Saobraćajne čarolije”. Predstava je izvedena u sklopu republičke preventivne kampanje “Budi vidljiv, ne budi figura”, koja se do kraja februara sprovodi širom