Magazin 29.11.2015.

Logičke mozgalice koje će vas dobro namučiti!

ČITANJE: 1 minuta
brain-game
Naslonite se, duboko udahnite i pustite mašti na volju. Pred vama je nekoliko logičkih pitanja sa sasvim jednostavnim odgovorima. Odgovori su ispod svakog pitanja, pokušajte da ne virite. Srećno u rješavanju!

1. Dva čovjeka uđu u bar, naruče indetično piće i popiju. Jedan preživi, a drugi umre. Šta se desilo?

(Otrov je bio u kockicama leda, onaj koji je popio piće odmah je preživio, a onaj koji je čekao da se led otopi je umro.) 

2. Čovjek živi na dvanaestom spratu zgrade. Svako jutro se spusti liftom u lobi i napusti zgradu. Uveče, kad se vraća, uđe u lift i ako je neko drugi u liftu ili ako je taj dan padala kiša ide direktno na svoj sprat. U suprotnom, ide do desetog sprata, a onda do dvanaestog stepenicama. Zašto?

(Čovjek je patuljak i može dohvatiti dugmiće do broja 10. Kada pada kiša onda dugme 12 pritisne kišobranom, ili ako je neko s njim u liftu zamoli ga za pomoć. )

3. Ulicom hoda žedna mačka. Nailazi na posudicom sa mlijekom koje nije pokvareno, omiriše ga i ode. Zašto nije utolila žeđ?

(U posudici je mlijeko u prahu.)

4. Otac i sin su imali saobraćajnu nesreću. Otac je poginuo, a sina su doveli u bolnicu. U bolnici prilazi doktor i govori “Ovo je moj sin!”. Kako je to moguće?

(Doktor je žena, majka dječaka.)

5. Jedan zločin je kažnjiv ukoliko se pokuša izvršiti, a ukoliko se sprovede u djelo – nije. Koji je to zločin.

(Samoubistvo)

(Banjaluka.net)