Vijesti 29.01.2017.

Majka podlegla, otac kritično, sin stabilno

ČITANJE: 2 minute

Svjetlana Bojić (31) iz Maslovara kod Kotor Varoša podlegla je u Univerzitetskom kliničkom centru RS od posljedica povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila u Vrbanjcima kod Kotor Varoša.

Do neseće je došlo kada su se sudarili “golf 4” i “kedi”.

U nesreći je teško povrijeđen njen suprug Dejan Bojić (26), kome se ljekari bore za život, dok je lakše povrede zadobio njihov dvogodišnji sin L. B. i vozač “kedija” Drago Janković (36) iz Banjaluke koji je pušten na kućno liječenje.

Nesreća se dogodila juče u 16 časova na magistralnom putu Banjaluka – Teslić. U policiji saznajemo da je za volanom “golfa” bio Dejan Bojić koji je iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad automobilom i prešao u lijevu saobraćajnu traku. U tom trenutku iz suprotnog pravca naišao je “kedi”, vlasništvo firme “Tri best” i došlo je do direktnog sudara.

Nakon nesreće svi povrijeđeni su sanitetskim vozilima prevezeni u UKC RS, gdje je Svjetlana podlegla jutros oko šest časova.

“Pacijentkinja S. B. primljena je u komi sa teškim povredama glave, grudnog koša, abdomena, slezene, jetre i ekstremiteta u hemoragičnom šoku. Po prijemu je hirurški zbrinuta, a u 5.20 časova se pristupilo reanimaciji. Nažalost i pored maksimalnih napora ljekara da spasu život pacijentkinje ona je preminula u 6.08 časova”, rekao je dežurni ljekar dr Miroslav Regoda, a prenosi portal “Srpskakafe”.

Prema njegovim riječima Dejan Bojić je takođe primljen sa teškim povredama u hemoragičnom šoku.

“Po prijemu sprovedene su dijagnotičke procedure, nakon čega se pristupilo hitnom operativnom zahvatu. Stanje pacijenta je izuzetno teško i sve prognoze su krajnje preuranjene i neizvjesne”, istakao je Regoda.

Sinu Bojićevih, dvogodišnjem L. B., konstatovane su lakše tjelesne povrede, ali je zadržan na daljem liječenju i opservaciiji u Klinici za dječiju hirurgiju.

(srpskacafe.com)