MARIČIĆ: Partnerstvo sa privredom opredjeljenje Poreske uprave RS

Poreska uprava Republike Srpske nastavila je i danas aktivnosti u okviru manifestacije „Dani otvorenih vrata Poreske uprave Republike Srpske 2019.“, pa je tim povodom u svojim prostorijama ugostila predstavnike poslovne zajednice Republike Srpske, koji su jedni od najvažnijih partnera Poreske uprave RS.

Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS, održao je kratku prezentaciju i predstavnike poslovne zajednice upoznao sa rezultatima koje je Poreska uprava RS postigla u ovoj godini, posebno kada su u pitanju rezultati u naplati javnih prihoda, borbe protiv sive ekonomije, efekti izvršenih kontrola, kao i veliki broj novih elektronskih usluga, kojima se poreskim obveznicima želi olakšati izvršavanje njihovih poreskih obaveza. Direktor Maričić je istakao važnost dobre saradnje Poreske uprave i poslovne zajednice, ističući da je to partnerstvo jedan od glavnih ciljeva rada Poreske uprave RS, jer je riječ o poreskim obveznicima koji najviše doprinose punjenju budžeta RS, a samim tim daju svoj doprinos u jačanju Republike Srpske i njene ekonomije.

Nakon toga, privrednicima koji su došli na ovu manifestaciju, održana je i prezentacija o značaju, prednostima i mogućnostima novih elektronskih usluga koje je uvela Poreska uprava RS, ali i o novim propisima u oblasti poreza koji su nedavno usvojeni. Predstavnici poslovne zajednice su, nakon prezentacija, imali priliku da u neformalnom razgovoru sa direktorom Maričićem i njegovim pomoćnicima dobiju odgovore na sva pitanja koja su ih interesovala.

Borko Đurić, predsjednik Privredne komore RS, podržao je ovakav vid komunikacije Poreske uprave RS sa poslovnom zajednicom i pokazivanje spremnosti za otvorenu saradnju i u budućem periodu po svim pitanjima. On je pohvalio dobre rezultate koje postiže Poreska uprava RS u svom radu i komunikaciji sa poreskim obveznicima, uz nadu da će saradnja Poreske uprave RS i poslovne zajednice nastaviti da ide uzlaznom putanjom, u obostranom interesu.

Inače, današnja aktivnost je održana u okviru manifestacije „Dani otvorenih vrata Poreske uprave Republike Srpske 2019.“, koja je organizovana po prvi put od osnovanja ove institucije prije 18 godina, a čiji je cilj da se poreskim obveznicima, mladim, ali i široj javnosti pokaže spremnost ove institucije da bude istinski servis na usluzi svim građanima Republike Srpske. Ova nova aktivnost će u narednim godinama biti dio kalendara rada Poreske uprave Republike Srpske i kao takva postati tradicionalna manifestacija u organizaciji Poreske uprave RS.

Ovom današnjom aktivnosti je završena manifestacija „Dani otvorenih vrata Poreske uprave Republike Srpske 2019.“, ali to nikako ne znači da Poreska uprava RS u svom svakodnevnom radu neće biti otvorena institucija na usluzi svim građanima Republike Srpske, već će se naprotiv još više truditi da poreskim obveznicima što je moguće više olakša izvršavanje njihovih poreskih obaveza, a sve sa ciljem daljeg jačanja Republike Srpske.

NEZADOVOLJSTVO SE ŠIRI: I Željko Dubravac, predsjednik RO DNS-a Banjaluka, protiv Aćimovića

Predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza Banjaluka Željko Dubravac smatra da je prijedlog Predsjedništva ove stranke da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH krajnje neozbiljan i pridružuje se zahtjevima Darka Banjca, Nenada Nešića i Slavka Gligorića da se razmotri ime drugog kandidata, saznaje opcija.net u vrhu banjalučkog odbora

ALTERNATIVA: DNS razmatra mogućnost da umjesto Aćimovića kandiduje Jokića

Dragan Jokić iz Srpca mogao bi biti novi kandidat DNS za ministra u Savjetu ministara BiH, saznaje ATV. Jokić je Crnogorac, i trebao bi biti kandidat umjesto Draška Aćimovića, koji se izjašnjava kao Italijan, a oko čijeg se imenovanja digla prava bura. Naime, zbog kandidovanja Aćimovića za ministra od devet predsjednika regija u DNS-u, šest

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Slaviše Krunića

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banjaluke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, potvrđeno je Srni u ovom sudu. “Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i prema ovom rješenju pritvor može trajati do 12.

ANJA LJUBOJEVIĆ (SNSD) O SNIMCIMA SA PLAŽE: Ne stidim se svog tijela, zašto me nisu snimili kako krečim?

Anja Ljubojević, član Gradskog odbora SNSD-a i diplomirani politikolog, našla se ovih dana u središtu medijske pažnje, nakon što je jedan portal, naklonjen PDP-u, objavio seksistički tekst „Mlada SNSD-ovka voli pokazivati tijelo“, garniran privatnim fotografijama sa ljetovanja. Vrlo brzo, sporni tekst je uklonjen sa portala, a Ljubojevićki podrška, čini se, stiže sa svih strana, dobrim

Amelie Lens na narednom Sea Star festivalu!

I dalje se priča o epskom partiju za desetine hiljada techno fanova koje su na prošlom Sea Star festivalu dočekali Nina Kraviz i Sven Väth, a već se sprema novi, još veći rave u laguni Stella Maris 22. i 23. maja iduće godine! Nakon što je pokorila sve najveće svjetske festivalske pozornice i rasprodala gotovo