MARIČIĆ: Partnerstvo sa privredom opredjeljenje Poreske uprave RS

Poreska uprava Republike Srpske nastavila je i danas aktivnosti u okviru manifestacije „Dani otvorenih vrata Poreske uprave Republike Srpske 2019.“, pa je tim povodom u svojim prostorijama ugostila predstavnike poslovne zajednice Republike Srpske, koji su jedni od najvažnijih partnera Poreske uprave RS.

Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS, održao je kratku prezentaciju i predstavnike poslovne zajednice upoznao sa rezultatima koje je Poreska uprava RS postigla u ovoj godini, posebno kada su u pitanju rezultati u naplati javnih prihoda, borbe protiv sive ekonomije, efekti izvršenih kontrola, kao i veliki broj novih elektronskih usluga, kojima se poreskim obveznicima želi olakšati izvršavanje njihovih poreskih obaveza. Direktor Maričić je istakao važnost dobre saradnje Poreske uprave i poslovne zajednice, ističući da je to partnerstvo jedan od glavnih ciljeva rada Poreske uprave RS, jer je riječ o poreskim obveznicima koji najviše doprinose punjenju budžeta RS, a samim tim daju svoj doprinos u jačanju Republike Srpske i njene ekonomije.

Nakon toga, privrednicima koji su došli na ovu manifestaciju, održana je i prezentacija o značaju, prednostima i mogućnostima novih elektronskih usluga koje je uvela Poreska uprava RS, ali i o novim propisima u oblasti poreza koji su nedavno usvojeni. Predstavnici poslovne zajednice su, nakon prezentacija, imali priliku da u neformalnom razgovoru sa direktorom Maričićem i njegovim pomoćnicima dobiju odgovore na sva pitanja koja su ih interesovala.

Borko Đurić, predsjednik Privredne komore RS, podržao je ovakav vid komunikacije Poreske uprave RS sa poslovnom zajednicom i pokazivanje spremnosti za otvorenu saradnju i u budućem periodu po svim pitanjima. On je pohvalio dobre rezultate koje postiže Poreska uprava RS u svom radu i komunikaciji sa poreskim obveznicima, uz nadu da će saradnja Poreske uprave RS i poslovne zajednice nastaviti da ide uzlaznom putanjom, u obostranom interesu.

Inače, današnja aktivnost je održana u okviru manifestacije „Dani otvorenih vrata Poreske uprave Republike Srpske 2019.“, koja je organizovana po prvi put od osnovanja ove institucije prije 18 godina, a čiji je cilj da se poreskim obveznicima, mladim, ali i široj javnosti pokaže spremnost ove institucije da bude istinski servis na usluzi svim građanima Republike Srpske. Ova nova aktivnost će u narednim godinama biti dio kalendara rada Poreske uprave Republike Srpske i kao takva postati tradicionalna manifestacija u organizaciji Poreske uprave RS.

Ovom današnjom aktivnosti je završena manifestacija „Dani otvorenih vrata Poreske uprave Republike Srpske 2019.“, ali to nikako ne znači da Poreska uprava RS u svom svakodnevnom radu neće biti otvorena institucija na usluzi svim građanima Republike Srpske, već će se naprotiv još više truditi da poreskim obveznicima što je moguće više olakša izvršavanje njihovih poreskih obaveza, a sve sa ciljem daljeg jačanja Republike Srpske.

“PJENA PARTI NA UKRINI” Ministarstvo osudilo upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske najoštrije osuđuje upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima, a što je zabilježeno proteklog vikenda na rijeci Ukrini od strane neodgovornih pojedinaca. Ministarstvo je zatražilo od Inspektorata Republike Srpske da se istraži i ispita ovaj slučaj, koji je privukao i pažnju medija, a u kojem je na osnovu do

DOMAĆA PREDUZEĆA SE BRZO PRILAGODILA: Poslove iz kancelarije preselili na onlajn platforme

Pero Ćorić, direktor Privredne komore RS rekao je da su se domaća preduzeća da bi opstala u jeku epidemije virusa korona morala  veoma brzo prilagoditi i dogovaranje poslova iz kancelarija i sa sajmova preseliti na onlajn platforme, čime su se za korak približili digitalnoj transformaciji, koja je neminovna. Ćorić je naglasio da je domaća privreda

Petrićevac dobija vrtić sa stotinu mjesta

Tender za opremanje prvog vrtića na Petrićevcu, u kojem će biti omogućen boravak za više od sto mališana, privodi se kraju. Trenutno su u toku zidarski i radovi na unutrašnjim hidroinstalacijama. Ovih dana, trebalo bi da bude ugrađena i spoljašnja bravarija na objektu budućeg vrtića. Kako bi vrtić po izgradnji bio pušten u funkciju, proveden

SELAK: Na izborima očekujemo istorijski rezultat

Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske rekao je da postoje šanse da da će nazivu partije dodati njihov izborni slogan koji će uskoro predstaviti javnosti. On je komentarišući odluku CIK BiH da zabrani SPS da pod tim imenom nastupi na lokalnim izborima u BiH, jer se zove slično kao Socijalistička partija Petra Đokića, što bi