Politika 29.11.2015.

Marković: Danijel Server je pobornik antisrpske politike

ČITANJE: 1 minuta
milica-markovic
Član Glavnog odbora SNSD-a Milica Marković poručila je da je referendum demokratsko pravo Republike Srpske, koja vodi konzistentnu politiku u interesu svojih građana i ne osvrće se previše na nedobronamjerne poruke osvjedočenih protivnika poput Danijela Servera, koji je davno prepoznat po antisrpskom raspoloženju.

Komentarišući Serverove navode da bi administracija SAD, pa čak i EU trebalo da donesu oštre mjere protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ukoliko dođe do referenduma u Srpskoj, Markovićeva je rekla da “nestrpljivi Server” zaboravlja da referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH nije referendum Milorada Dodika niti bilo kog pojedinca, već demokratsko pravo Srpske.

Ona je napomenula da je Server, “sufler američke politike za Balkan”, poznat po tome što godinama rovari protiv interesa Srpske i srpskog naroda uopšte.

-Davno prepoznat po antisrpskom raspoloženju, Server, ostrašćeni pobornik stranog intervencionizma i visoki saradnik Pentagona i CIA, uvijek je uz one koji preziru Srpsku i Srbe uopšte- istakla je Markovićeva u izjavi.

Ona je podsjetila da se Server poslednji put oglasio kada se protivio ruskom vetu u Savjetu bezbjednosti UN na britansku rezoluciju o Srebrenici, a sada bi da presuđuje Srpskoj i njenom predsjedniku zabranama i sankcijama.

(Agencije)