Vijesti 18.10.2015.

Marković: Jednog dana Srbija će kupiti Kosovo

ČITANJE: 1 minuta
predrag markovic istoricar
Istoričar Predrag Marković ocijenio je da će Kosovo postati pusta i dijelom ekološki upropašćena i zapuštena zemlja, a da će Srbija, ako bude bogata, moći da ga kupi.

– I ko sada da ulaže u tu crnu rupu, osim mobilnih operatera? Tamo sem telefonije, pumpi i perionica ništa ne radi. Jedina zemlja koja će imati volju da tu investira biće Srbija. I ako bude bogata, moći će da kupi Kosovo – naveo je Marković.

On je rekao da je Kosovo “crna rupa bezakonja i mjesto gdje su doslovice na vlasti kriminalni gangovi i narkokarteli”.

– Proteklih godina je trajala albanska demografska ofanziva, ali to je stalo i ko ima noge, pobeći će sa Kosova. Vrlo brzo će Kosovo opusteti kao i ceo region, tako da više nećemo imati strah da će nas Albanci telima dalje gurati ka Nišu – smatra Marković.

Odgovarajući na pitanje da li prisustvujemo istorijskom trenutku “kada se priča sa Kosovom završava na našu štetu”, Marković je rekao da istorija “nije jedan meč, nego niz turnira na kojima narodi dobijaju ili gube poene” i da Srbija treba da sakuplja te poene.

On je naveo da Srbija treba da osmisli kreativne načine da zaštiti svoje svetinje na Kosovu i da se ta baština zove srpska, o kojoj će brinuti Zavod za zaštitu spomenika kulture Srbije.

Marković, koji je odnedavno postao funkcioner Socijalističke partije Srbije /SPS/, rekao je da je zbog budžetskih ciklusa realni rok za prijem Srbije u EU tek 2027. godina.

(Agencije)