Biznis 21.12.2022.

Mask: Odlazim sa čela Tvitera čim nađem nekog dovoljno glupog da prihvati posao

ČITANJE: 1 minuta

Ilon Mask poručio je da će odstupiti sa mjesta šefa Tvitera “čim pronađe nekoga dovoljno glupog da prihvati taj posao”. Dodao je da će se nakon toga samo brinuti o softveru i timovima servera.

Maskov odgovor dolazi nakon ankete u kojoj je korisnike te društvene mreže pitao žele li da odstupi. Korisnici su odlučili, njih 57.5 posto je glasalo za Maskov odlazak, a on je najavio da će postupiti prema rezultatima ankete. U anketi je učestvovao 17.502.391 korisnik.

Svega dvadesetak minuta nakon što je objavio anketu, a vidjelo se da je “da” za njegov odlazak daleko popularniji, Mask je tvitao: “Pazite šta želite, to bi se moglo i ostvariti.”

U odgovoru na jedan komentar Mask je napisao: “Pitanje nije pronaći izvršnog direktora, nego izvršnog direktora koji Tviter može održati živim. Niko ne želi posao koji zapravo može održati Tviter na životu. Nema nasljednika.”

Nedjelju dana nakon što je kupio dionice Tvitera Mask je dao ponudu za kupovinu kompanije te je u aprilu kupio tu mrežu za 44 milijarde dolara.

Otkako je postao novi vlasnik počela su se postavljati pitanja kakve će promjene to donijeti korisnicima, ali i radnicima.

“Tviter potvrđuje da je postigao definitivan dogovor o kupoprodaji. Kompaniju će u cijelosti akvizirati entitet u vlasništvu Ilona Maska za 54,20 dolara po dionici. Transakcija se procjenjuje na oko 44 milijarde dolara. Po dovršenju transakcije Tviter će postati privatna kompanija”, saopštili su tada iz Tvitera, prenosi Index.

(N.M.)

Oznake: Ilon Mask, Twitter