Biznis 06.01.2023.

Mate Rimac želi da ulaže u turizam u rodnom Livnu, nudiće foto-safari sa divljim konjima

ČITANJE: 1 minuta

Hrvatski privrednik i inovator Mate Rimac predstavio je predstavnicima Vlade Hercegbosanskog kantona (Kanton 10) čije je sjedište u njegovom rodnom Livnu ulaganja u turizam, koristeći potencijale nedirnute prirode te nadaleko poznatih livanjskih divljih konja.

U Livnu je Rimac osnovao kompaniju Continental Adventure koja se bavi “outdoor” turizmom i marketinškim uslugama. Kompanija organizuje jednodnevne i višednevne izlete, a trenutno gradi prvi glamping resort na ovom području. Taj će resort uz smještaj i brojne aktivnosti na otvorenom gostima nuditi fotosafari s divljim konjima, kao i izlete na Dinaru.

Predstavljeno je ulaganje u tehnološki park Linnovate, te ulaganja u lokalne zajednice, među ostalima u DVD Sveta Ana Lištani gdje je Rimac donirao kupovinu vatrogasnog vozila i izgradnju vatrogasnog doma.

“Uz predstavljena ulaganja u Hercegbosanskom kantonu na sastanku se razgovaralo o budućim ulaganjima i saradnji, uz ostalo, bilo je riječi kako zaštititi prostor planine Krug kao i o aktivnostima vezanim za proglašenje Dinare nacionalnim parkom. Na kraju je od strane Vlade izražena zahvala za dosadašnja ulaganja, te podrška i spremnost za buduću saradnju”, navode iz Vlade HBK.

Nas sastanak na su ispred Vlade HBK bili predsjednik Vlade Ivan Vukadin, ministri Gordana Nakić, Dijana Puzigaća, Božo Perić i Draško Daliće, a pored i direktor tvrtke Continental Adventures i predsjednik zaklade Linnovate Marin Mamuza, prenose Nezavisne.

(SB)

Oznake: Mate Rimac