Magazin 18.09.2015.

Mazda predstavila novi koncept

ČITANJE: 1 minuta
mazda
Kao što se i pričalo pred početak sajma automobila u Frankfurtu – sada je i službeno. Mazda je u Frankfurtu predstavila svoj novi koncept i to kroz SUV naziva Koeru. Riječ je o nastavku Kodo dizajna koji već niz godina prati Mazdine modele, a u prevodu Koeru znači premašiti, pa je jasno naslutiti što je krajnji cilj sa ovim modelom.

Uz ranije spomenute gume od čak 21 cola, izražajna LED svjetla vidljiva je i aerodinamična karoserija koja svojom konstrukcijom sa jedne strane tvori atraktivan dizajn automobila dok s druge strane putnicima osigurava dovoljno prostora u interijeru. Prednja maska nastavak je poznate linije Mazdinih modela i ne predstavlja problem u “otkrivanju” marke automobila, jer asocira na već viđeno.

Da li će ovaj koncept serijski započeti novu CX-7 liniju ili nešto potpuno novo, ovog trena teško je reći, baš kao što su sajmovi pokazali da mnogi koncepti po završetku istih odlaze u zaborav.

No, u slučaju da se desi serijska proizvodnja ovog automobila moguće je očekivati implementaciju provjerene SkyActiv tehnologije koja krasi novije generacije Mazdinih modela, baš kao što je vjerovatno vidjeti i neke hibridne verzije.

(NN)