Magazin 16.12.2015.

McLaren P1 koji možemo da priuštimo

ČITANJE: 1 minuta
McLaren 4
McLarenov najskuplji model odavno je rasprodat – u ovom prestižnom superautomobilu uživa svega 375 vlasnika širom svijeta. Svi ostali utjehu mogu da potraže u vijernim umanjenim kopijama koje britanski proizvođač nudi po cijeni od 10 funti.

Tradicionalna sezona kupovine božićnih i novogodišnjih poklona u punom je zamahu, a McLaren je odlučio da obraduje zaljubljenike u supersportske automobile.

Povodom završetka proizvodnje modela P1 kompanija je na tržište izbacila kopije ovog automobila u razmjeri od 1:64 do 1:8.

McLaren

Za one koji uživaju da sami sastavljaju svoju igračku, LEGO takođe nudi umanjeni McLaren P1 u Volcano Yellow boji.

Ljubitelji automobila željni zabave i akcije mogu da nabave model u razmeri 1:14, koji se može voziti pomoću daljinskog upravljača.

U ponudi je čak i umanjena kopija prototipa koji je testiran na Nirburgringu, sa karakterističnom maskirnom folijom.

McLaren 2

Za one sa dubljim džepom, McLaren je pripremio pravu poslasticu – ručno napravljen automobil u razmjeri 1:8, dugačak 0,6 m kod koga se vodilo računa i o najmanjem detalju, kako bi što više ličio na originalni model u prirodnoj veličini.

I dok je pravi McLaren koštao oko milion evra, najmanji autić iz ove serije dugačak je 75 mm i može da se nabavi za samo 10 funti (1,4 evra).

Najskuplja “igračka” košta koliko i neki od najjeftinijih automobila na britanskom tržištu – 8.000 funti (11.000 evra).

McLaren 3

(B92)