Politika 30.10.2017.

Mektić: Iz SDS-a odlaze oni koji nisu dobili funkcije

ČITANJE: 3 minute

Đorđo Krčmar iz Predstavničkog i Darko Babalj iz Doma Naroda te Dušan Berić iz Narodne skupštine Republike Srpske demantovali su informaciju koju je jutros objavio portal Srpskainfo da prelaze u Narodnu stranku Ognjena Tadića.

Darko Babalj poručio je da SDS nikada neće napustiti. Đorđo Krčmar je SDS je već napustio ali uvjerava da sa Tadićem nije razgovarao o nekom novom angažmanu. Zato Dušan Berić takvu odluku ostavlja, kaže, vremenu koje dolazi.

“Nisam prešao, to je informacija. Ali, ko zna šta će sutra ujutru biti. Nisam prešao ali nisam zadovoljan stanjem u Srpskoj demokratskoj stranci”, rekao je Berić.

Da nešto ne štima u prijedorskom SDS-u pakazale su i prošlosedmične čistke po lokalnim odborima, piše ATV. Ljubijski je raspušten, a upravo su tu bili kadrovi Dušana Berića, što su mnogi vidjeli kao nastavak njegovog obračuna sa Borislavom Bojićem. U vrhu stranke tvrde da o tome ne znaju ništa i da oni koji prelaze kod Tadića to rade samo iz ličnih interesa.

“To je vjerovatno neki lični stav Berića ja ne znam sada pojedinosti u Prijedoru i odakle Berić vuče nezadovoljstvo. Inače, kada su u pitanju ovi prelasci pogotovo funkcionera SDS-a koji imaju pozicije i funkcije u SDS-u vrijeme će pokazati da se tu radi o ličnim interesima a ne o unutarstranačkim nezadovoljstvoma”, rekao je potpredsjednik SDS-a Nedeljko Glamočak.

Eventualni prelazak SDS-ovih poslanika u narodnu stranku ni Ognjen Tadić nije htio da komentariše. Kaže da kao poslanik nastavlja da djeluje u okviru Saveza za promjene i da ne radi na rušenju parlamentarne većine. Ipak, i dalje zagovara rekonstrukciju Savjeta ministara jer su, kaže, mnogi nezadovoljni radom srpskih ministara. Ministar bezbjedosti i član Glavnog odbora SDS-a eventualne prebjege ne smatra problemom. Odlaze oni koji od SDS-a nisu dobili funkcije, tvrdi Dragan Mektić a prenosi ATV.

“To je pozicioniranje pred predstojeće izbore. Neko se ne vidi na nekoj listi neko se ne vidi da će biti na nekoj poziciji ili funkciji i to je lična frustracija, lično nezadovoljstvo i ja ne bih tome davao neku veliku pažnju. Uvijek je tako bilo, jedni će odlaziti drugi će dolaziti i ne vidim neku veliku tragediju”, rekao je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

I dok se svako malo spekuliše ko iz SDS-a prelazi kod Tadića, zvanična potvrda za sada stiže jedino od šešeljevog radikala Mirka Blagojevića.

Babalj: Tadić i ja smo prijatelji ali ne prelazim u njegovu stranku

Sa Ognjenom Tadićem sam prijatelj i dugo se poznajemo, ali ne prelazim u njegovu ni u bilo čiju stranku, rekao je “Nezavisnim” Darko Babalj, delegat SDS-a u Domu naroda BiH.

On je tako demantovao medijske glasine da napušta SDS i prelazi u novoosnovanu Tadićevu Narodnu stranku.

“Istina je da smo Ognjen Tadić i ja generacija, istina je da smo rođeni u istom gradu, da smo odrasli u istom gradu i da smo prijatelji. Želim mu svu sreću, ali što se tiče mene – ne prelazim u nijednu drugu stranku”, rekao je Babalj.

Na pitanje odakle onda dolaze te informacije da prelazi u Narodnu stranku, Babalj kaže da bi se svaki dan trebao pravdati kada bi komentarisao sve glasine.

“Ja nisam vlasnik vile Andree, ja ne švercujem cigarete, ja ne valjam drogu, ja nisam krimogena ličnost. Mene ljudi u Istočnom Sarajevu odlično poznaju, i od kada se bavim politikom SDS u mom mjestu ima apsolutnu većinu”, rekao je on.

Dodao je da ima korektne odnose sa svima, ali da će isključivo nastaviti zastpati interese srpskog naroda kao delegat u Domu naroda BiH.

“Ako je ovo hit tema danas, ako je jedini problem ove zemlje je li Babalj prešao tamo, da li je Tadić osnovao ovo, da li su trojica odbornika SNSD u Tesliću prešli tamo, onda smo svi skupa pred velikim problemom. Bolje da razmišljamo kako da nam sutra svima bude bolje umjesto što se bavimo ovakvim temama koje nisu teme”, rekao je on.