Politika 27.09.2015.

Mektić: Ja radim u interesu cijele BIH

ČITANJE: 2 minute
Mektic

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić najavio je da će od Tužilaštva BiH tražiti da bivši ambasador BiH u Ruskoj Federaciji Gordan Milinić da izjavu ovoj instituciji u vezi sa ozbiljnim tvrdnjama koje je iznio u javnosti, te da se pokrene istraga.

– Riječ je o nizu pretpostavki ili indicija da je počinjeno više teških krivičnih djela, zloupotrebe položaja, primanja mita i drugo – rekao je Mektić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On smatra da je cijela ova priča dobila “političke konotacije od pojedinih političkih stranaka”, te da je to politička demagogija.

Mektić je rekao da ne želi da se bavi Milinićem, koji nije predmet cijele priče, već optužbe o teškom kriminalu.

On je dodao da će Milinić dobiti status zaštićenog svjedoka po Zakonu o zaštiti uzbunjivača u BiH i da će u Tužilaštvu BiH dati zvaničnu izjavu.

Komentarišući optužbe da se na nivou BiH ne poštuje nacionalna struktura kada je riječ o formiranju određenih radnih grupa, Mektić je upitao kakva je bila nacionalna struktura u formiranju radne grupe za strukturalni dijalog ili kada je 2013. godine u Savjetu ministara BiH donesena odluka da se od ličnih dokumenata uzme prihod MUP-a Srpske prema kojoj je MUP oštećen pet miliona KM na godišnjem nivou.

Govoreći o članovima kabineta ministra bezbjednosti BiH, Mektić je potvrdio da je Zlatko Miletić iz DF-a njegov savjetnik, kao i Bošnjak Admir Malagić.

– Nisam takva vrsta nacionaliste koji šikanira ljude po nacionalnoj osnovi. Ako je neko kvalitetan da radi neki posao, taj će raditi u mom kabinetu i biti savjetnik –  kaže Mektić.

Upitan dokle se došlo sa provjerom njegovog potpisa, za koji je tvrdio da je falsifikovan, Mektić je rekao da ne želi komentarisati, jer to nije tema konferencije za novinare, tvrdeći da nije rekao da je potpis falsifikovan.

Na pitanje da li je on predstavnik Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH, Mektić je odgovorio da “dolazi iz Republike Srpske, ali da ne predstavlja Republiku Srpsku, već cijelu BiH”.

– Ja sam ministar BiH, radim u interesu cijele BiH – rekao je Mektić.

 

 

(Agencije)