Magazin 09.09.2021.

METJU FILD NA SCENI: Britanski ambasador svirao u Mostaru na koncertu posvećenom “The Beatles”

ČITANJE: 1 minuta

Simfonijski orkestar Mostar večeras je u najvećem hercegovačkom gradu priredio veliki rock spektakl pod nazivom “The Beatles Symphony Rock Tribute”, u kojem je nastupilo 80 muzičara. Na sceni im se s gitarom pridružio i britanski ambasador Matthew Field.

Ovaj spektakl posvećen je liverpoolskoj legendarnoj grupi povodom 60 godina slušanja pjesama jednog od najkomercijalnijih, najpopularnijih i najuspješnijih sastava u historiji rock muzike, prenosi Klix.

Publika na mostarskom stadionu Kantarevac, uživala je u pravoj muzičkoj čaroliji uz jedinstvene izvedbe 50 pjesama, za koje je aranžman potpisao maestro Igor Tatarević, koji je svirao klavir i dirigovao ansamblom sastavljenim od 80 muzičara.

Muzičku čaroliju koju su mnogi nastojali ovjekovječiti svojim aparatima činilo je sedam vokalnih solista, osam pratećih vokala, zbor od 25 članova, rock band i veliki sastav Simfonijskog orkestra Mostar.

Posebno iznenađenje publici je bilo kad se izvođačima na sceni sa gitarom podružio i britanski ambasador u BiH Matthew Field, koji je u nekoliko pjesama unio i originalni britanski štih, koji je uvijek krasio četvorku iz Liverpoola.

Simfonijski orkestar Mostar sastavljen je od muzičara iz različitih gradova BiH, Hrvatske i Srbije, a Snježana Zovko koja je na čelu orkestra s ponosom nam kaže kako je ovo jedan od najvećih podviga i spektakl desetljeća u kojem sviraju najbolji umjetnici.

Koncert, koji je bez sumnje oduševio brojne građane i širu javnost, podržala je ambasada Velike Britanije u BiH, kao i Grad Mostar.

(SB)

Oznake: Metju Fild