Biznis 15.03.2021.

MF banka podržala ideje 10 mladih preduzetnika

ČITANJE: 2 minute

MF banka je bespovratnim grantovima ukupne vrijednosti 35.000 KM podržala 10 mladih preduzetnika iz cijele BiH te na taj način omogućila da njihove inovativne ideje zažive.

Projekat „Neka ideje zažive“  je realizovan povodom 10. godišnjice rada banke, uprkos svim izazovima koje je 2020. godina stavila pred svakoga od nas. Da za uspješne priče nema prepreka, dokaz je ideja prvoplasiranog Branka Petrovića, koja je i zvanično zaživjela potpisivanjem ugovora kojim je MF banka podržala ovu preduzetničku viziju bespovratnim grantom u vrijednosti od 10.000 KM.

„Riječ je o EDUCOR platformi za video distribuciju online webinara i konferencija bez ograničenja vremena trajanja i broja korisnika. Siguran sam da će platforma naići na veliki uspjeh budući da se svakim danom suočavamo za novim izazovima digitalnog svijeta“, pojasnio je Petrović.

Grant od 7.000 KM je dodijeljen drugoplasiranoj Slađani Latinović Štuli iz Banje Luke za projekat „Grow Together“ koji predstavlja prototip staklenika vikendice veličine . Treće mjesto je zauzela ideja o proizvodnji lješnjaka koju je predstavila Anka Maksimović iz Bijeljine i za realizaciju svog projekta osvojila grant u vrijednosti od 4.000 KM. Ostalim učesnicima su, za njihove inovativne ideje, uručeni grantovi od 2.000 KM uz pomoć kojih će nastaviti s razvojem svojih biznisa.

„Iskreno, nije nam bilo nimalo lako odlučiti se za 10 najboljih, a pogotovo rangirati ih od 1. do 10. mjesta, jer je zaista bilo sjajnih ideja i ogromna je količina entuzijazma i pozitivne energije koju su učesnici iskazali. Na kraju smo izabrali 10 koje su objektivno ocijenjene kao najinovativnije, sa najboljom prezentacijom i koje su u potpunosti ili u najvećoj mjeri zaokružene kroz biznis plan sa jasnim daljim koracima i realnom izvodljivošću“, kazao je Bojan Luburić, predsjednik Uprave MF banke.

Na konkurs „Neka ideje zažive“ je pristiglo više od 170 prijava, a za skoro njih 50 koji su prošli u drugu fazu takmičenja, Banka je obezbijedila i bespatne on-line obuke te na taj način još jednom dokazala da je društvena odgovornost važan sektor njenog djelovanja. Pored toga, MF banka je svim kandidatima koji su učestvovali u završnoj fazi konkursa, odobrila i besplatan set usluga banke u periodu od 12 mjeseci, kako bi i na taj način pomogla preduzetnicima u početku njihovog rada.

(A.M.)

Oznake: MF Banka