Biznis 09.10.2020.

„MG Mind” potpuno preuzima „Novu banku“

ČITANJE: 1 minuta

Nakon što je “MG Mind” u vlasništvu Mladena Milanovića Kaje, steklo više od 64,54 odsto akcija “Nove banke”, u skladu sa zakonskom obavezom, danas je objavljena ponuda za preuzimanje preostalog udjela u banci, u kojoj su se preko noći pojavili novi akcionari, prenosi portal CAPITAL.

“MG Mind” je do prije nekoliko dana imao oko 29 odsto udjela u “Novoj banci”, ali se situacija promjenila juče kada su stekli dodatnih 35 odsto.

“Za svaku akciju Ponudilac se obavezuje da će platiti cijenu od 0,50 KM, a u skladu sa Zakonom o preuzimanju akcionarskih društava. Ponudilac izjavljuje da će ponuda za preuzimanje biti objavljena u roku, pod uslovima i na način koji je propisan Zakonom o preuzimanju akcionarskih društava”, navodi se u Obavještenju o sticanju akcija u kojem se dodaje kako će “MG Mind” u postupku preuzimanja djelovati samostalno.

Osnovni kapital “Nove banke” iznosi 134.637.768 KM, a podijeljen je na 134.637.768 redovnih akcija, klase “A”, nominalne vrijednosti od jedne marke. Od tog broja 86.899.378 akcija je u posjedu “MG Minda”.

Na jutrošnjoj listi najvećih akcionara “Nove banke”  vlasnik kompanije “Lanaco” Nebojša Ninić, što samostalno što kroz ovo preduzeće postao vlasnik 2,5 odsto akcija banke.

Akcije je kupio i Ćurčić Slobodan, vlasnik “Sloboproma” koji je većinski vlasnik teslićke “Banje Vrućice”. Biznismen koji je još vlasnik hotela “Jelena” i tržnog centra “Emporium” od 8. oktobra raspolaže sa udjelom od 1,70 odsto u banci.

Sa liste je “nestao” Sladomir Đurić, koji je preko svoje firme “Respect plus” imao 9,66 odsto akcija “Nove banke”, kao i Nenad Babić čije je preduzeće “Ban Gradnja” posjedovalo 8,5 odsto akcija. Svojih 7,22 odsto akcija je prodao i “Gas petrol” iz Mrkonjić grada.

(E.M/banjaluka.net)

Oznake: MG Mind, Nova banka