Sport 10.02.2017.

Mihajlo Čeprkalo i Nikolina Kopanja najbolji sportisti Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Plivač i član PK “22. april” Mihajlo Čeprkalo, olimpijski reprezentativac BiH, najbolji je sportista Banjaluke za 2016. godinu.

Zadovoljstvo je dobiti ovu nagradu. Nije mala stvar biti najbolji u Banjaluci. Hvala roditeljima i treneru Goranu Grahovcu – rekao je Čeprkalo prilikom preuzimanja nagrade.

On je učesnik prošlogodišnje Olimpijade u Riju.

Za najbolju sportistkinju u seniorskoj konkurenciji je izabrana Nikolina Kopanja, član Akademskog plivačkog kluba “22 april”.

Najuspješnija muška ekipa je Rafting klub “Dajak klub”, a najuspješnija ženska ekipa Atletski klub “Borac”. Rukometaš Vladimir Vranješ je ambasador Banjaluke za 2016. godinu.

Nagradu za životno djelo dobio je Nikola Braco Pavlišin, rukometni trener, koji je proizveo mnogo rukometnih asova u Banjaluci.

Među nagrađenima su još i najbolji sportista za invalidna lica Ante Štimac, član Košarkaškog kluba invalida “Vrbas”.

Najtalentovanija sportistkinja je Nikolina Čučak, član Karate kluba “Energija”, dok je za najtalentovanijeg mladog sportistu proglašen Danilo Stanišić iz Džudo kluba “Banjaluka”.

Najuspješnija sportska manifestacija je SP u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banjaluka 2016”.

Završna manifestacija Izbora najboljih sportista i sportskih organizacija grada Banjaluke za 2016. godinu održana je sinoć u Sportskoj dvorani “Borik”.

(EuroBlic)