Politika 06.10.2015.

Milanović: Premijer nije ćaća, nije Bog, ali je najodgovornija osoba

ČITANJE: 2 minute

milanovic

Premijer Zoran Milanović rekao je danas da predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka zapravo uopšte nije briga za neke stvari. To je rekao zato što šef HDZ-a uporno odbija da se s njim jedan na jedan javno suoči na nacionalnoj televiziji.

Novinari su Milanovića pitali što kaže na HDZ-ovo saopštenje u kojem se tvrdi da je SDP stranka u kojoj su ukorijenjeni recidivi totalitarizma, a to saopštenje je odgovor HDZ-a na SDP-ovo saopštenje u kojem se tvrdi da je jedna osoba odgovorna za državu, da se oni trebaju suočiti i da javnost mora znati kome da da povjerenje.

– Znači opet se moramo svađati. Već pola godine govorim kako je premijer najodgovornija osoba u Hrvatskoj. Premijer nije ćaća, nije Bog, ali je najodgovornija osoba i potpuno je normalno čak i obavezno u ozbiljnim demokratskim zemljama od SAD-a, Velike Britanije do Njemačke da dvije najodgovornije osobe, od kojih će jedna doći predsjednici sa 77 potpisa novoizabranih poslanika pred javnošću objasni kako vidi Hrvatsku i pokaže što zna, što ne zna i za što ga uopšte nije briga- rekao je Milanović.

– Vidjeli smo da gospodina Karamarka nije briga za neke stvari, nije da on nije pametan čovjek. Naprotiv, da je totalna neznalica ni to nije tačno. Nego jednostavno ga nije briga. On je na vlast htio doći golom silom i sad to ne ide. Za to su potrebne neke druge misaone i radne operacije i zato je vrlo važno da dvije najodgovornije osobe stanu pred kamere tri nacionalne televizije koje će udružene organizovati debatu. To vidimo u Americi svaki dan, a ako je Amerika totalitarna država- rekao je Milanović.

Milanović je komentarisao danas najave da bi jedan od vođe  u Savskoj 66, Đuro Glogoški mogao biti na listi HDZ-a.

– Gospodin Glogoški je Hrvatski građanin i ima ista prava kao i ja, zašto on ne bi bio na njihovoj listi, zašto bih ja to komentarisao- rekao je Milanović.

(Večernji list)