Vijesti 20.09.2015.

Milanović: Vulin je muva! Vulin: Ti si očerupana kokoška!

ČITANJE: 1 minuta

vulin

Hrvatska se pokazala nesposobnom da izađe na kraj s migrantima, zbog čega tamošnja vlada trpi kritike predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i opozicije, a premijer Zoran Milanović, umjesto da ponudi rješenje, opleo je po Srbiji.

Hrvatska je, podsjetimo, zatvorila nekoliko graničnih prelaza sa Srbijom, iako je Vulin prethodno upozorio da će se naša zemlja žaliti međunarodnim sudovima ukoliko se Zagreb odluči na to. Na pitanje kako komentariše to upozorenje, Milanović je rekao:
– Nikako, orao ne lovi muve. A mi smo orao –

Vulin mu je uzvratio u istom maniru, uporedivši ga sa kokoškom:

– Sramota je da se jedan premijer spusti tako nisko. Posebno što mu se vlada pokazala sasvim nesposobnom da riješi problem nekoliko hiljada migranata. Ipak, ne mogu da se ne nasmijem na to što je sebe uporedio sa orlom, više mi liči na jednu domaću jestivu pticu koja nosi jaja i očerupa se prije nego se pojede.

Vulin je i juče ponovio da će se Srbija žaliti međunarodnim sudovima ukoliko granice ka Hrvatskoj i Mađarskoj budu i dalje zatvorene.

– Trpimo veliku ekonomsku i svaku drugu štetu, a Srbija nije uradila ništa što bi opravdalo zatvaranje granice niti je bilo kome prijetnja – rekao je Vulin.

Milanović je juče rekao i da će Hrvatska početi da primjenjuje nove metode.

– Prelazimo na plan B, jer više ne možemo popisivati i smiještati izbjeglice kojima Hrvatska nije destinacija – rekao je on i dodao da „neće dopustiti da Hrvatska postane sabirni centar izbjeglica“.Prema posljednjim podacima, u Hrvatsku je od srijede ujutro ušlo više od 14.000 izbjeglica.

(Kurir)