Sport 03.03.2021.

Milenko Savović, legendarni košarkaš Partizana, sahranjen u Trebinju

ČITANJE: 1 minuta

Legenda srpske košarke, bivši kapiten beogradskog Partizana Milenko Savović koji je preminuo u ponedeljak u 61. godini, sahranjen je danas na mjesnom groblju Police u Trebinju.

Iako je zbog epidemioloških mjera porodica obavijestila javnost da će sahrana biti obavljena u krugu najuže porodice i prijatelja, veliki broj Milenkovih prijatelja, sportskih radnika i daljih rodaka rasporedio se po cijelom Poličkom groblju kako bi mu odali posljednju poštu, prenose Nezavisne.

Dvadesetak navijača Partizana iz Trebinja svog je miljenika na posljednje putovanje ispratilo noseći veliki transparent na kojem je bilo napisano “Zajedno smo tu, uprkos vremenu, za vječnu slavu tvome imenu! Grobari Trebinja”.

Milenko Savović je za beogradski Partizan igrao 12 sezona i bio je kapiten, ali i veliki miljenik navijača koji bi mu na utakmicama skandirali “Sveti Sava”. Sa “crno-bijelima” je tri puta bio šampion Jugoslavije, osvojio je tri Kupa Radivoja Koraća u vijeme dok je to bilo međunarodno takmičenje, i dva Kupa SFRJ, a sa reprezentacijom Jugoslavije bio je vicešampion Evrope. Nakon Partizana igrao je za Granadu i Vojvodinu u kojoj je završio karijeru.

On je krajem januara, boraveći u rodnom gradu, hospitalizovan zbog problema prouzrokovanih korona virusom, a dalje komplikacije dovele su i do tragičnog ishoda.

(SB)