Vijesti 25.02.2016.

Milica Knežević: Sramota je što ne mogu na fakultet, jer sam u invalidskim kolicima!

ČITANJE: 1 minuta
milica 2
Studentkinja Tehničkog fakulteta “Mihailo Pupin” iz Zrenjanina Milica Knežević postavila je na Fejsbuk profil fotografiju u invalidskim kolicima i vapaj nadležnima koji se proširio internetom munjevitom brzinom.

Milica je odlična studentkinja, koja nažalost mora da moli za svoje obrazovanje!

Džaba dobre ocjene i snažna volja za učenjem kad Milica  ne može da na predavanja i vježbe. Pošto je u kolicima, za nju stepenice predstavljaju nepremostivu prepreku. Njene riječi ganule su Srbiju.

Apel Milice Knežević prenosimo u celosti:

– Sramota je što i u 21. vijeku treba objašnjavati da je obrazovanje pravo, a ne problem. Sramota je da budem ponižena time što mi je onemogućen pristup obrazovanju samo zato što koristim invalidska kolica.

– Sramota je da dva dana, i po kiši i po vjetru, dolazim na fakultet da bih ostala da sedim u holu jer su sva predavanja i vježbe na spratovima. Sramota je da ne postoji mogućnost čak ni da uđem samostalno na fakultet. Sramota je što na fakultetu nemam pristup toaletu.

– Sramota je da moraju drugi da me tegle uz stepenice do spratova jer želim da prisustvujem i vannastavnim aktivnostima. Sramota je i pomisliti šta bi se desilo da se neko od njih oklizne ili zapne. Možda je sramota i to što imam desetke i iz predmeta čijim predavanjima nemam pristup. Ali, sigurna sam da to nije moja sramota.

milica

Podrži #ObrazovanjeZaSve !

(Espreso.rs)