Magazin 13.05.2022.

MILIONSKI PREGLEDI Konstraktin nastup na Evrosongu nalazi se u top tri najgledanija

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnica Srbije Konstrakta sinoć je osigurala učešće u finalu ovogodišnjeg Evrosongu koji će se održati 14. maja u Torinu.

Naime, Konstrakta je u drugoj polufinalnoj noć oduševila gledatelje širom Evrope, a njen nastup trenutno se nalazi među top tri najgledanija.

Snimak izvođenje pjesme “In Corpore Sano” u Torinu prikupio je već 1.400.000 pregleda na YouTubeu, a ovaj video objavljen je prije 16 sati.

Konstrakta ne samo da je najgledanija od svih izvođača koji su se predstavili tokom druge polufinalne večeri, već je prestigla i mnoge koji su nastupili u utorak i čije su nastupe korisnici pomenute platforme mogli da gledaju već dva dana prije njenog.

Nastupi dviju država gledaniji su od nastupa Konstrakta, a to su Ukrajina i Moldavija, koje su nastupile dva dana prije predstavnice Srbije.

Na ovogodišnjem Evrosongu najveći favoriti su predstavnici Ukrajine odnosno sastav Kalush Orchestra, čiji snimak nastupa trenutno ima 3,3 miliona pregleda.

Moldavija je druga zemlja čiji nastup ima više pregleda od Konstraktinog, a njihovi snimak na YouTubeu pregledan je 1,5 miliona puta.

(A. S.)

Oznake: Evrosong, Konstrakta