Vijesti 17.02.2016.

Mještani Borika pitaju zašto ćute Crkva i skupštinski odbornici

ČITANJE: 1 minuta
borik mjestani
Predstavnici Građanske inicijative za Borik sastali su se večeras sa mještanima ovog banjalučkog naselja kako bi ih obavijestili šta su uradili u proteklom periodu, ali i o čemu će sutra razgovarati sa Sanelom Kecman, načelnikom Odjeljenja za prostorno uređenje Gradske uprave.

– Želimo da se građani uključe od početka rješavanja ovog problema, jer nećemo dozvoliti da se odabere nova lokacija za gradnju crkve a da građani ne budu pitani- kazala je Sanda Vukojević, član Inicijative građana za Borik.

– Tražićemo od nadležnih da se postojeće igralište ponovo dovede u stanje u kojem je bilo prije- rekla je ona.

Sastanku je prisustvovalo 40-ak mještana Borika, koji su u više navrata postavili pitanje zašto skupštinski odbornici nisu stali uz njih i podržali ovu inicijativu.

Zahtijevaju da na nekim od narednih sastanaka bude prisutan samostalni odbornik Ranko Baroš, koji je inače iz ovog naselja.

Članovi Građanske inicijative naglasili su kako su se dva puta pismeno obraćali vladici Jefremu tražeći sastanak kako bi objasnili da nisu protiv gradnje crkve ali da se ne slažu sa izabranom lokacijom. Međurtim, do anas nisu dobili odgovor.

Takođe su se, kažu, obraćali i Ombudsmenu za dječja prava RS.

– Prikupili smo oko 5.100 potpisa, a minimum za peticiju je 700- kazao je Miodrag Dakić, član Udruženja “Naš prostor”.

– Mi želimo da Crkva javno iznese svoje mišljenje jer se od septembra do danas niko nije oglasio. Mi ne prihvatamo da ova zemlja bude oduzeta. Želimo da preventivno djelujemo i zaštitimo zelenu površinu za našu djecu i buduće generaciju- rekao je Dakić.

(NN)