Vijesti 30.09.2015.

“Mlijekoprodukt” obilježio Svjetski dan školskog mlijeka

ČITANJE: 1 minuta
MLIJEKO
Podjelom čokoladnog i vitaminskog mlijeka i promotivnih letaka za prvačiće na Trgu Krajine u Banjaluci, “Mlijekoprodukt” d.o.o. Kozarska Dubica obilježio je danas Svjetski dan školskog mlijeka.

U sklopu obilježavanja ovog datuma, uručne su simbolične donacije čokoladnog i vitaminskog mlijeka za prvačiće iz 13 škola širom BiH, sa ciljem promovisanja značaja konzumacije mlijeka za djecu školskog uzrasta. Podijeljeno je mlijeko za prvačiće u osnovnim školama iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Doboja, Sarajeva, Tuzle, Mostara, Bijeljine, Prijedora, Istočnog Sarajeva, Sanskog Mosta i Zenice.

– Mlijeko kao kompletan prehrambeni proizvod nezamjenjiv je u prehrani za sve uzraste, a naročito je značajan u ishrani djece. Ovaj dan je prilika da razmislimo o značaju konzumiranja mlijeka u školama i dobrobiti koju mlijeko pruža u razvoju djece- kažu u Mlijekoproduktu.

Svjetski dan školskog mlijeka obilježava se od 2001. godine posljednje srijede u mjesecu septembru. Obilježavanje je pokrenuto na inicijativu Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija, a mjesec septembar izabran je kao mjesec kada počinje školska godina. Preporuka stručnjaka je da djeca dnevno piju do tri čaše mlijeka.

(PR)