“Mlijekoprodukt” obilježio Svjetski dan školskog mlijeka

MLIJEKO
MLIJEKO
Podjelom čokoladnog i vitaminskog mlijeka i promotivnih letaka za prvačiće na Trgu Krajine u Banjaluci, “Mlijekoprodukt” d.o.o. Kozarska Dubica obilježio je danas Svjetski dan školskog mlijeka.

U sklopu obilježavanja ovog datuma, uručne su simbolične donacije čokoladnog i vitaminskog mlijeka za prvačiće iz 13 škola širom BiH, sa ciljem promovisanja značaja konzumacije mlijeka za djecu školskog uzrasta. Podijeljeno je mlijeko za prvačiće u osnovnim školama iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Doboja, Sarajeva, Tuzle, Mostara, Bijeljine, Prijedora, Istočnog Sarajeva, Sanskog Mosta i Zenice.

– Mlijeko kao kompletan prehrambeni proizvod nezamjenjiv je u prehrani za sve uzraste, a naročito je značajan u ishrani djece. Ovaj dan je prilika da razmislimo o značaju konzumiranja mlijeka u školama i dobrobiti koju mlijeko pruža u razvoju djece- kažu u Mlijekoproduktu.

Svjetski dan školskog mlijeka obilježava se od 2001. godine posljednje srijede u mjesecu septembru. Obilježavanje je pokrenuto na inicijativu Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija, a mjesec septembar izabran je kao mjesec kada počinje školska godina. Preporuka stručnjaka je da djeca dnevno piju do tri čaše mlijeka.

(PR)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.