Magazin 30.05.2021.

MNOGI MISLE DA JE MLAĐI: Zdravko Čolić slavi 70. rođendan

ČITANJE: 3 minute

Pjevač Zdravko Čolić danas proslavlja 70. rođendan, iako su mnogi mislili da je mlađi.

Zdravko Čolić je rođen 30. maja 1951. godine u Sarajevu. Otac Vladimir mu je bio oficir u policiji, a majka Stana domaćica. Čola ima jednu od najdugovječnijih karijera na Balkanu, koju krase veliki tiraži, pune dvorane, riječi hvale kolega i neposredan odnos s publikom.

Ipak, on je i te kako skroman, a svoju privatnost čuva daleko od očiju javnosti. Naime, pjevač živi sa suprugom Aleksandrom i kćerkama Unom i Larom živi u elitnom, ali i mirnom kraju Beograda.

Komšije ne kriju oduševljenje što legendarnog pjevača nerijetko sretnu na ulici ili u obližnjim parkovima.

“Zdravko je nekako uvijek ostao skroman i prizeman, nikad se nije ponašao kao zvijezda, već kao običan čovjek, gospodin. Iz istog smo kraja, imam troje djece i često ih vodim na Košutnjak, u parkovima i na igralištu, i tu sam ga više puta srela s kćerkicom Larom. Djevojčica je vaspitana, vidi se da je lijepo odgojena i da su se roditelji bavili njenim vaspitanjem, a Zdravko joj je baš posvećen. Djeluje da uživa da je gleda dok trči, igra se i druži sa djecom, ni ona nije bahata i ne ponaša se nadobudno kao što umiju djeca imućnih ljudi”, kaže jedna komšinica i otkriva da pjevač ne voli da se ističe:

“Pravo da vam kažem, malo ko bi u parku i prepoznao Zdravka. Povučen je, stavi kačket ili kapu ukoliko je hladnije, i uopšte nije nametljiv. Drago mi je uvijek da ga vidim. Podsjeća me na djetinjstvo, odrastala sam na njegovoj muzici. Uvijek je čuvao svoju privatnost, porodica mu se nikada nije provlačila po medijima, valjda nije htio djeci da nametne taj neki teret koji nosi njegova slava. Vidim da ga ljudi poštuju, uvijek se obraduju kad ga prepoznaju, a on za svakog ima ljubaznu riječ. Nije ni čudo što je sve ove godine ostao veličina. Živimo u susjedstvu i evo ja nikada nisam čula da je neko rekao nešto ružno ili da mu je Čolin postupak zasmetao.

Djeluje da Zdravka svi u kraju vole, a jedan od susjeda otkriva da su u komšiluku počastvovani kad ih ova balkanska zvijezda pozove u svoj dom.

“Vila mu je obezbijeđena dobro, ima dvije kapije, prostrano dvorište, prava milina. Druži se s nekolicinom komšija, kažu da uživaju sa njim uz dobro vino u dvorištu koje mu je uvijek sređeno, ima baštovane koji vode računa. Voli nekad i on sam da zasuče rukave, čak i džogira. Često i sa sjetom priča o uspomenama i odrastanju”, priča komšija, dok njegova partnerka otkriva da je u više navrata bila gošća Zdravkove supruge:

“Bolje od Zdravka poznajem njegovu suprugu Aleksandru, fina je i blaga žena, divna komšinica! Skladan su i lijep par.”

(SB)

Oznake: Zdravko Čolić