Vijesti 21.10.2016.

Mnogi priskočili u pomoć samohranoj majci

ČITANJE: 1 minuta

Humanitarna akcija Saveza žena oboljelih od raka dojke u BiH “Iskra” traje do kraja oktobra, ružičastog mjeseca prevencije ove opake bolesti, a u cilju da se jednoj oboljeloj korisnici sa Manjače, koja je u teškoj egzistencijalnoj situaciji, što više pomogne.

“Mi smo istog dana kada smo objavili apel za pomoć dobili veš-mašinu od Aktiva žena Ujedinjene Srpske, ali se toliko pojedinaca i firmi javilo, da smo kupili bojler, WC šolju, umivaonik i sada joj radimo kupatilo. Voda je uvedena, imali su sprovedene instalacije, ali, kako je to vrlo neuslovno, odnosno nezavršeno sve, sada nam slijedi maltanje i stavljanje prozora“, rekla je juče Azra Ikalović, predsjednica Saveza “Iskra”.

Dodaje da se u akciju uključila i humanitarna organizacija “Iskra života”.

Fabrika obuće “Bema” donirala je obuću. Mnoga preduzeća i pojedinci javili su se da pomognu u posteljini, hrani i novcu, od kojeg Savez oprema kuću korisnici.

Oboljela je od karcinoma dojke, živi na Manjači, samohrana je majka troje djece i osoba sa blagom mentalnom retardacijom. Pored raka, ona ima reumatoidni artritis. Svi koji žele da pomognu, mogu se javiti Savezu “Iskra”.

(nezavisne.com)