Magazin 24.11.2022.

Modna revija “Baš po mjeri” u Banskom dvoru

ČITANJE: 2 minute

Modna revija “Baš po mjeri” u organizaciji doktorice Snežane Kutlešić Stević će se po peti put održati 1. decembra godine u 19 sati u Banskom dvoru.

Na reviji će se u ulozi modela naći 26 žena koje će nositi kreacije dizajnirane od strane studentica Tehnološkog fakulteta, studijskog programa Tekstilno inženjerstvo, pod mentorstvom prof. dr Dragane Grujić i Ivane Dojčinović dipl.inž.tekstilnog inženjerstva. U pitanju su kreacije od Teodore Bojović, Maje Zubović, Bojane Marić, Marijane Jakovljević, Sonje Bubić i Sare Lakić. Podsticaj za uključivanje u realizaciju revije pronalaze u inovativnosti i požrtvovanosti u radu profesora i studenata. Dodatno, učešće na reviji “Baš po mjeri” za studente dizajnere je od posebnog značaja jer su željeli pokazati da mogu adekvatno odgovoriti jednom ovakvom izazovu, dodajući posebnu vrijednost zbog toga što je u svaki model odjeće utkano puno rada i emocija kako bi se on prilagodio i jednostavno stopio sa osobom koja će ga nositi.

Svaka od učesnica će nositi svoju “po mjeri” skrojenu odjevnu kombinaciju. Učešće na reviji će uzeti bar po jedna predstavnica iz skoro svih Saveza i/ili udruženja OSI na nivou BiH.

U pratećem dijelu programa, tj. u pauzi između izlazaka djevojaka na scenu, pored nastupa učenika muzičke škole “Opus conmusica”, predstaviće nam se i Violeta Pećić, nastavnik muzičke kulture, akademski plesni studio “Habanera”, predstaviće se prof. dr Saša Jovanović, Biljana Nedić i Milica Ijačić.

“Ovogodišnja tema revije je predstavljanje samog života kroz potencijale koje imamo. Cilj je ukazati na to koliko je važno voljeti sebe i prihvatiti život u obliku kakav jeste, ali isto tako koliko takvi potencijali mogu biti od koristi društvenoj sredini ukoliko se prepoznaju na adekvatan način. U skladu sa tim, želimo da predstavimo sposobnosti, obrazovanje kao i motivisanost osoba sa invaliditetom u smislu unaprijeđenja zapošljavanja što direktno vodi ka stvaranju preduslova za samostalan život osoba sa invaliditetom. Kao i prethodnih godina, reviju organizujemo na volonterskoj osnovi u vidu ličnog angažmana, darivanja roba ili usluga pri samoj realizaciji revije. U organizaciji revije stoji preko 50 ljudi koji volonterski daju svoje doprinose a najvjerniji donator je i ove godine Timm-sistem i gospodin Ozren Utješanović koji je donirao materijale za sve kreacije”, saopšteno je.