Magazin 11.02.2016.

Momak i djevojka iz Drugog svjetskog rata se sastali nakon 72 godine

ČITANJE: 1 minuta
sastali se par drugi sv. rat
Devedesettrogodišnji veteran iz Drugog svjetskog rata Norwood Thomas sastao se sa svojom ljubavi 72 godine nakon što su jedno drugom rekli posljednje zbogom.

Thomas je imao 21 godinu i bio je padobranac u ratu kada je upoznao 17-godišnju Britanku Joyce Morris iz Londona prije dana D. Zabavljali su se nekoliko godina prije nego što je rat izbio i Thomas je poslan u Normandiju.

Nakon što se rat završio, on se vratio u Ameriku, ali nastavio se dopisivati sa Joyce. Thomas je čak zaprosio i tražio da dođe u njegovu zemlju, no Joyce nije dobro shvatila njegova pisma i pomislila je da se zaljubio u neku drugu. Tada mu je prestala pisati i oboje su se vjenčali s drugim osobama.

Thomasova supruga preminula je 2001. godine. Morris se preselila u Australiju s novim suprugom, ali se razvela nakon 30 godina. Uprkos tome što je prošlo mnogo vremena, Morris nikada nije zaboravila svog padobranca i zamolila je sinove da ga nađu. Nakon duže vremena uspjeli su stupiti u kontakt s njegovom djecom. Priču o ovo dvoje ljudi objavile su lokalne novine The Virginian Pilot koje su započele kampanju da Thomasa odvezu u Australiju kako bi vidio Morris.

(Klix)