Magazin 03.05.2016.

Moramo da pričamo o Igri prestola

ČITANJE: 2 minute
john snow
Ako niste pogledali posljednju epizodu Igre prestola odmah ugasite ovo ili pređite na snimke mačaka i golotinju, jer je tekst koji slijedi prepun spojlera.

Šta se sve izdešavalo u drugoj epizodi Igri prestola? Toliko stvari, za koje bi u prethodnim sezonama trebalo bar 5-6 epizoda, ako ne i cijela godina.

Krenimo od najvažnije stvari.

U Castle Black, Melisandre ima krizu vjere, ali je i pored toga probala da oživi Jona Snowa. E sada, da li je ona uspjela u tome ili je Jon oživio iz nekog drugog razloga još uvijek nismo sigurni.

View post on imgur.com

Da li je teorija Rhaegar + Lyanna = Jon definitivno aktuelna i da li je Jon zapravo Targaryen ćemo verovatno saznati u nekoj od sledećih epizoda. Po njoj je on sin Lyanne Stark i Rhaegara Targaryena i čini se da je blizu istine, pošto smo videli kadrove iz prošlosti i sestru Neda Starka u mladosti u ovoj epizodi. Što bi moglo da upućuje upravo na takav rasplet.

Ali ako je to tako zar ne bi Jon trebalo da oživi u vatri? I da ima crvene oči kao Targaryeni?

Ili se možda samo pretvorio u White Walkera i oživio?

Ali to je samo dio dešavanja.

Tako se Bran se vratio u seriju i vježba svoje vizije iznad Zida, pa smo preko njega i vidjeli šta su Starkovi radili u mladosti.

Sansa je inače na putu ka Castle Black da čuva je Briana. Theon je krenuo kući gdje je njegov otac ubijen. Što možda i nije tako loše za njega.

Daenerys nije prikazana, ali Tyrion je oslobodio njena preostala dva zmaja i usput se uortačio sa njima što obećava zanimljiva dešavanja van Westerosa.

View post on imgur.com

I za kraj najbizarnije. Roose Bolton je mrtav. A ubio ga je psihopata Ramsay. Inače njegov sin i kopile. A onda je ubio i svog polubrata i njegovu ženu. I to tako što je pustio bjesne pse ne njih.

Zanimljivo je što je Game of thrones tako prekršio i posljednje sveto pravilo televizije. Ono da se djeca i pogotovo bebe ne ubijaju. Nikada. Ili ako već umiru onda se to dešava od neke bolesti, a ne tako što ih rastrgnu psi u okviru borbe za nasljednika.

Čekamo sljedeću nedjelju… živi nismo.

Šta vi očekujete u trećoj epizodi?

(Domino magazin)