Magazin 08.11.2015.

Mrtav je već 38 godina, a njegov album je traženiji od albuma Adel!

ČITANJE: 1 minuta
Elvis Prisli
Legenda rok muzike Elvis Prisli preminuo je 16. avgusta 1977. godine, ali njegovi albumi i nakon njegove smrti se prodaju u istoj ravni kao i albumi od aktuelnih izvođača.

Iako je u posljednje četiri decenije Soni i izdavačka kuća “RCA“ izbacivala kompilacije njegovih pjesama, po prvi put posle dužeg vremena izdat je album sa simfonijskim orkestrom.

Album pod nazivom “If I Can Dream“ (Ako bih mogao da sanjam) prve nedelje poslije objavljivanja dospio je na prvo mjesto top lista širom svijeta. Trenutno album je na prvom mjestu, ispred aktuelnih izvođača kao što su Adel (čiji je album trenutno dostupan samo za naručivanje, a izlazi 20. novembra), Coldplay (takođe u fazi naručivanja, očekuje se 4. decembra), Eli Goulding i britanske grupe Little Mix.

Prislijeva supruga Prisila izjavila je:

-Ovo je album koji je on oduvijek želio, ali izdavačka kuća nije htjela da mu dopusti da napravi. Uvijek je pričao o simfonijskom orkestru na njegovom albumu i sada poslije četiri decenije san je ostvaren, iako nije više među nama – izjavila je Prislijeva supruga Prisila.

Producent Kolonel Parker iskoristio je Prislijev vokal iz već postojećih snimaka i njegovih pjesama i adaptirao ga na nove aranžmane.

Na jednoj od pjesama gostuje i britanski muzičar Majkl Buble.

Prisli je pronađen mrtav 16. avgusta 1977. godine u kupatilu. Smrt je ustanovljena u pola četiri popodne.

(B92)