Magazin 06.05.2021.

MSU RS: Izložba “Od Galerije do Muzeja” trajaće do 15. septembra

ČITANJE: 1 minuta

Izložba “Od Galerije do Muzeja” u Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) produžena do 15. septembra 2021. godine.

“Muzej se nalazi u fazi rekonstrukcije ali i činjenica je da su se epidemiološke mjere mijenjale, publika nije imala priliku da ovu jubilarnu izložbu, priređenu povodom 50 godina od osnivanja institucije, pogleda u punom kapacitetu. Produžetak izložbe će pružiti mogućnost da se naša publika upozna sa bogatim istorijatom i djelovanjem institucije tokom prethodnih pet decenija kroz više temtskih cjelina od osnivanja do danas”, saopšteno je iz MSU RS.

Produžetak ove izložbe je upriličen i zbog želje da se tokom njenog trajanja priredi niz aktivnosti kojima će se posebno naglasiti ovaj značajan jubilej. Neki od njih su obilježavanje Međunarodnog dana i Noći muzeja koji će se održati 18. maja 2021. godine na zajedničku temu, prenose Nezavisne.

“Budućnost muzeja: oporavak muzeja i novo osmišljavanje”. Sa fokusom na još jedan jubilej koji se obilježava u ovoj godini – 130 godina od podizanja zdanja Stare austrougraske željezničke stanice u Banjaluci u kojoj se MSURS nalazi.

Takođe, u godini jubileja u saradnji sa Poštama Srpske biće predstavljena i jedinstvena poštanska marka povodom pedesetogodišnjeg jubileja a čija će promocija biti upriličena u okviru trajanja izložbe.

“Produžetak ove izložbe pratiće i niz aktivnosti upriličenih za naše najmlađe sugrađane kao i stručna vođenja za širu javnost koja će biti blagovremeno najavljena”, rekli su u MSU RS.

Kao napomenu iz MSU RS su naveli da se i dalje odvijaju radovi na rekonstrukciji zgrade te da pojedini segmenti postavke u nekim periodima mogu biti zatvoreni.

(SB)

Oznake: MSU RS