Magazin 17.06.2021.

MSU RS: Mićiću i Miloševiću nagrade za najbolje radove na izložbi Akademije umjetnosti

ČITANJE: 1 minuta

Stručni žiri Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske je jednoglasno odlučio da Nagradu za najbolje radove na Izložbi završne godine Likovnog odsjeka Akademije umjetnosti u Banjaluci dodijeli Mladenu Mićiću i Ognjenu Miloševiću.

Stručni žiri u sastavu Mladen Banjac, viši kustos, Isidora Banjac, istoričarka umjetnosti i Biljana Stojanović, akademska grafičarka i stručni saradnik u Galeriji Plus izdvaja umjetnike Mladena Mićića i Ognjena Miloševića koji su se svojim radovima posebno istakli u okviru 20. godišnje izložbe radova studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, prenosi Srpskainfo.

– Mićić je pokazao izuzetan slikarski talenat dok se Milošević ističe u produkciji i prezentovanju fotografije i video radova. Oba umjetnika gaje jedinstven senzibilitet koji se ogleda u njihovom odnosu prema intimnom i ispoljavanjem tog odnosa prema posmatraču, čime se stvara jedinstven estetski utisak. Umjetnici pokazuju izuzetan potencijal koji će u budućnosti mapirati savremenu umjetničku scenu koju Akademija i Muzej njeguju – navodi žiri.

Nagrada Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske osim novčane nagrade podrazumijeva i izložbu nagrađenih studenata koja će biti realizovana tokom 2022. godine u Galeriji Plus – izložbeno-prodajnom prostoru MSURS.

Od 2001. godine kustosi Muzeja dodjeljuju nagradu za najbolji završni rad na četvrtoj godini studijskog ciklusa, a od 2017. godine postaje praksa da sa osvojenom nagradom umjetnik/umjetnica dobije priliku za organizaciju izložbe u Galeriji Plus i to u terminu koji se poklapa sa završnom izložbom studenata Akademije umjetnosti u Banjaluci.

(SB)

Oznake: MSU RS