Biznis 21.03.2016.

MUP RS: Fotografišite krivično djelo i pošaljite fotografiju policiji

ČITANJE: 1 minuta
policija
Ukoliko se kojim slučajem zateknete na mjestu izvršenja krivičnog djela, a imate mobilni telefon sa Android operativnim sistemom od danas u par koraka možete MUP-u RS poslati fotografiju onog čemu ste svjedočili i tako pomoći da se to krivično djelo rasvijetli.

Ova mogućnost građanima je od danas dostupna zahvaljujući službenoj Android aplikaciji MUP-a RS za pametne telefone čiji je rad počeo.

Aplikaciju su predstavili Dragan Lukač, ministar Unutrašnjih poslova RS, Gojko Vasić, direktor Policije RS i Divna Lovrić-Bojanić, načelnik Uprave za informaciono-komunikacione tehnologije MUP-a.

-Aplikacijom je omogućeno da prilikom prijave krivičnog djela tu prijavu fotodokumentujete dostavljanjem fotografije mobilnim telefonom-rekla je Lovrić-Bojanićeva.

Aplikacija, između ostalog nudi informacije o isteku važenja dokumenata, provjeru prekršaja evidentiranih radarskim sistemom, provjeru važenja registracije vozila i slično.

Takođe, vlasnicima vozila omogućeno je da u par koraka prije registracije vozila, putem aplikacije provjere da li imaju neplaćenih kazni. Novinar “Nezavisnih” javlja da je MUP RS ovog trenutka jedini MUP koji je omogućio svojim građanima da koriste ovakav napredan sistem.

(NN)

Oznake: Dragan Lukač