Magazin 26.09.2015.

Muškarcima ipak draže žene s malim grudima?

ČITANJE: 3 minute
Grudi

Žene s velikim grudima mogu da opčine muškarce samo kad ih pogledaju, ali to kratko traje, dok žene s malim grudima nastavljaju da vladaju njihovim srcima, jer im nijedna druga nije pružila takav seks.

Male ili velike grudi – nekim djevojkama je svejedno, one mudrije će reći da je najvažnije da su zdrave, ali većina misli da je bolje da su velike nego male.

Uopšteno, kao mjeru manjih grudi muškarci će reći da su to one sa veličinom jedinica i dvojka, dok će one sa trojkom doživjeti kao prosječno velike grudi, a četvorke i petice – velike grudi.

Iako će većina muškaraca i žena reći da su velike privlačnije, evo nekoliko razloga zašto je bolje imati male grudi. Ovaj prvi je svakako neprikosnoven.

Bolje su u krevetu jer više uživaju

Uprkos tome šta nam promovišu Plejboj i porno-filmovi, male grudi imaju veliku prednost u seksualnom životu. Naime, studija Univerziteta u Beču je pokazala da su žene s velikim grudima za 24 odsto manje osetljive na nadražaje na njima. Budući da one s manjim grudima imaju manje masnog tkiva, dodiri su intenzivniji i lakše ih je stimulisati. Osim toga, studije pokazuju da žene s manjim grudima češće postižu orgazam. Da li je to dovoljno da zaključimo da su bolje u krevetu?

Dugo izgledaju mladoliko

Dok su tinejdžerke, djevojke nisu baš zadovoljne malim grudima, ali u kasnijem periodu i s više iskustva i mudrosti, nauče da cijene njihove prednosti. Manje grudi povezuju se s djevojaštvom, pa žene koje ih imaju, generalno izgledaju mlađe, vitkije i krhkije – što se smatra i simbolom ženstvenosti.

Gravitacija nije neprijatelj

Tokom vremena grudi se mogu spustiti i do 13 cm prema pupku, međutim, što su one manje – manji je rizik i od njihovog spuštanja. Zbog toga žene s manjim grudima i u 50-ima mogu bezbrižno da se sunčaju u toplesu, a da se pritom ne osjećaju kako su im grudi otišle “nizbrdo”. Grudni mišići lakše pridržavaju manje grudi, a one su i same po sebi lakše – zato se i bolje “drže”.

Odbijaju seksističke muškarce

Muškarce kojima je glavni kriterijum za to da li im je žena privlačna ili nije raskošno poprsje, djeluju plitko, a to dokazuje i nauka. Studija Univerziteta Vestminster je pokazala da velike grudi preferiraju muškarci izraženijih seksističkih stavova, s jasnim podjelama muških i ženskih uloga, koji žene doživljavaju kao “mekši pol”.

Privlače situirane

Prema evoluciji, one sa više masnog tkiva (a upravo ono čini grudi) na muškarce djeluju kao žene s većim “zalihama” masnog tkiva, koje se povezuje sa dostupnošću hrani i uopšteno resursima, pokazala je studija časopisa “Psichology Today”. Tako žene s većim grudima privlače siromašnije ili muškarce koji više strahuju za svoju egzistenciju, dok su one sa manjim grudima privlačne situiranim.

(Telegraf)