Magazin 23.12.2015.

Muški razgovori iz ženskog ugla

ČITANJE: 4 minute
muskarci
„Da mi je da sam muva, pa da čujem sve!“  – rečenica koju djevojke često izgovaraju dok gledaju muškarce kako u izlasku međusobno pričaju, a nije riječ o fudbalu. Pri tom isto i oni pomišljaju dok gledaju žene kako se kikoću, iščuđavaju i pričaju u glas.

Da ne bude zabune za muški svijet, žene su voljne priznati da SVE pričaju do najsitnijih detalja i najdubljih analiza, koje često koštaju upravo tog odnosa koji su započele, ali tome ne mogu da se odupru.

Nema tu velike filozofije i nije to nikakva tajna, međutim, ono što žene kopka jeste onaj drugi tabor! Šta se tamo dešava? Na koji način pričaju o ženama? Koliko dugo pričaju o ženama? Kako ovi ostali komentarišu? Da li i oni kukaju? Kako se međusobno savjetuju? Uostalom, da li oni uopšte i pričaju o ženama?

Često kada se nađu u muškom društvu, žene postavljaju upravo ova pitanja, a odgovori su potpuno drugačiji i što bi se reklo: „Niđe veze“Muškarci uglavnom kažu kako vrlo malo pričaju o ženama i to je jedina zajednička crta svih odgovora. Ali nekako u praksi se to i ne poklapa.

A zašto? Evo iskustva jedne djevojke:

“Prije nekoliko godina mi se javio drug, koji je inače iz drugog grada, i rekao da je tu sa još jednim drugom i pozvao me da izađemo. Znam ga čitavu deceniju, i mislila sam kako je to naš uobičajen izlazak. I bio je sve dok ja nisam krenula kući, a njih dvojica su mi saopštili da će ipak prespavati u mom gradu i da me čekaju sutra na doručku.

Nisam baš bila sigurna u tu priču, ali čim sam otvorila oči, oni su mi javili da me čekaju tu i tu. OK, otišla sam. Prvih 5 minuta, razgovor je tekao sasvim obično. Možda bi sada trebalo da ubacim da je riječ o dva momka, koji su u tom momentu imali blizu četrdeset godina; vrlo zgodni i vrlo puni sebe. Da nastavim – nakon 5 minuta moj doručak se pretvorio u pakao!

Naime, zadesilo se da su njih dvojica u isto vrijeme ostali “single”. Odnosno, da pojasnim – nekoliko godina su imali djevojke koje su ih trpile, onako baš svjetski, i poslije tih nekoliko godina nikakve veze, one su odlučile da ih ostave. A to jutro, oni su odlučili da mi ispričaju bukvalno, SVE! Ja sam slušala o svakom detalju i jedne i druge veze – i šta je ona njemu na to rekla, šta je on njoj kupio pa kako je ona odreagovala, koje su pločice izabrali za kupatilo, da li ga je njena mama voljela tj. nije, šta je njen tata rekao na sve to, gdje su ljetovali i zimovali i sve tako… A onda, kada sam pomislila da je kraj, prevarila sam se.

Tek onda su se raspilavili i počeli da mi prepričavaju gdje su ih upoznali, i kako su počeli da se viđaju. Pa onda sve ostalo, u krug. Vjerovali ili ne, taj doručak je trajao ravno 6 sati, koje smo proveli u istom lokalu, a onda smo se prebacili u neki drugi da ručamo. Ja sam bila u potpunom šoku i kad sam se nekako izvukla i ispratila ih, počela sam da zovem sve drugarice i govorim im šta mi se desilo! Oduševljeno sam prepričavala način na koji su oni analizirali i prisjećali se svakog detalja. Eto, i oni SVE pričaju!

Ne mogu da kažem da mi se to još neki put desilo ali i ovo je sasvim dovoljno za naše sumnje i nagađanja – šta se to tamo dešava?! Izgleda da se dešava isto kao i kod nas.

Istina, moj najbliskiji muški izvor ovih dana, mi kaže da je to potpuna glupost; da on vrlo dobro zna da mi to sve tako u detalje pričamo, a oni ne; oni samo spomenu: „Bio sam sinoć sa onom ribom i bilo je OK“. A jedino pitanje ovih drugih se ne odnosi na ono „Iiiiii? Kako je bilo? Pričaj!“, nego na sasvim jednostavnu opasku: „Ne laži da ti je dala na keca?!“. Poslije toga, priča se nastavlja u pravcu fudbala i ostalih bitnih stvari.”

(Muskimagazin.com)