Magazin 30.06.2016.

Banjaluka: Otvorena izložba Tri plus jedan

ČITANJE: 1 minuta

U Muzeju Republike Srpske u Banjaluci sinoć je otvorena izložba slika i grafika “Tri plus jedan”.

Otvarajući izložbu, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da su njeni autori četvorica poznatih umjetnika koji imaju karijeru i mnogo značajnih izložbi.

“U Muzeju Republike Srpske otvara se jedna nova galerija koja će dati mogućnost mladim umjetnicima da pokažu šta znaju, te da se predstave banjalučkoj i široj publici”, dodao je Malešević.

On je naglasio da je značaj ove izložbe i u tome što su trojica umjetnika zajedno sa njim išli u Učiteljsku školu, te da je ponosan da zajedno izlažu.

“Ponosan sam i na činjenicu da iz te generacije Učiteljske škole ima izuzetnih učitelja koji su pred penzijom, a izveli su mnogo generacija učenika”, naveo je Malešević.

Jedan od autora koji je predstavio svoja djela na ovoj izložbi, akademski slikar Boško Vukojević iz Banjaluke rekao je da su slike rađene tehnikom – grafika, akvarel, ulje.

On je objasnio da je naziv izložbe neformalan i da su ga dala njih trojica jer su zajedno išli u školu.

Direktor Muzeja Republike Srpske Nada Puvačić rekla je da Muzej ima dobar prostor i stalnu postavku za izložbe, te gostujući i autorski salon.

Puvačićeva je dodala da se pokazalo da je mali izložbeni salon u kojem je večeras otvorena izložba izuzetan po vizuri i svemu što može da ponudi.

(Glas Spske)