Novi bilans: Na aeromitingu u Velikoj Britaniji poginulo namanje 20 osoba

london pad aviona

Broj žrtava nesreće, u kojoj se tokom aeromitinga na prometni put srušio vojni avion na jugu Britanije, mogao bi da poraste na 20, saopštila je danas policija okruga Saseks.

– Još je rano da se kaže, ali iznenadio bih se ako broj žrtava ne bi premašio posljednju potvrđenu brojku od 11. Najbolja procjena koju trenutno mogu da vam dam je nešto ispod 20- izjavio je pomoćnik šefa policije Saseksa, Stiv Beri.

Pilot je teško povrijeđen i u kritičnom je stanju.

Nesreća se dogodila u subotu u popodnevnim satima tokom održavanja aeromitinga na aerodromu Šorhem, u blizini Brajtona.

 

Avion je pri padu, prethodno izvodeći luping, pogodio četiri automobila na autoputu A27 koji vodi na sjever od aerodroma, među kojima i limuzinu koja prevozi mladence.

Riječ je o vojnom avionu Hoker Hanter, mlaznom lovcu jednosjedu – tipu aviona koji se proizvodi u Britaniji još od pedesetih godina prošlog vijeka.

(Agencije)

 

 

SOCIJALISTI PREDLAŽU: Dragutin Škrebić kandidat za načelnika opštine Teslić

Opštinski odbor Socijalističke partije u Tesliću ne namjerava da ima pasivnu ulogu na lokalnim izborima iduće godine, o čemu svjedoči i objava SP na društvenim mrežama da za načelnika ove opštine predlažu Dragutina Škrebića, odnedavnog direktora Inspektorata Republike Srpske i ranijeg predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS. Objavu prenosimo u cijelosti. “Dana 12. 12. 2019. godine

AĆIMOVIĆ: Talijan sam po baki s mamine strane

Draško Aćimović, kojeg je Predsjedništvo DNS jednoglasno izglasalo za kandidata na funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH oglasio se otvorenim pismom za javnost nakon niza događaja u ovoj stranci u proteklim danima.