Vijesti 26.09.2015.

Na Bajakovu i Tovarniku nema dužih zadržavanja

ČITANJE: 1 minuta
Bajakovo

Na graničnim prelazima Batrovci – Bajakovo i Šid – Tovarnik između Srbije i Hrvatske putnička vozila prolaze bez dužih zadržavanja, a na Batrovcima kolone kamiona su znatno smanjene.

Ostali granični prelazi još nisu otvoreni za saobraćaj sa hrvatske strane i nema zvanične informacije kada će i oni biti odblokirani, prenose mediji.

Iz Hrvatskog auto-kluba saopšteno je da su granični prelazi Bajakovo i Tovarnik otvoreni za sav saobraćaj, bez ograničenja, kao i da je kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku duga oko 500 metara.

Prema istom izvoru, za sav promet zatvoreni su granični prelazi sa Srbijom Ilok, Ilok dva, Principovac, Principovac dva, Erdut i Batina.

U Upravi carine Srbije rekli su da je od juče popodne, od kada je odblokiran prelaz prema Hrvatskoj, prošlo oko 400 teretnih vozila iz pravca Srbije ka Hrvatskoj, dok je sa druge strane, od kada je Vlada donijela odluku da se odblokira prelaz za hrvatsku robu, prošlo 60 kamiona sa hrvatskim tablicama koji su prevozili hrvatsku robu.

Putnički saobraćaj automobili i autobusi prolaze nesmetano, bez zadržavanja.

Vlada Srbije ukinula je mjere koje je preduzela kao odgovor na hrvatsku blokadu graničnih prelaza. Odluka je sinoć poslije sjednice Vlade stupila na snagu, a hrvatski kamioni su nešto poslije 22.00 časa počeli da prelaze granicu.

Toj odluci prethodila je odluka Vlade Hrvatske da otvori granicu sa Srbijom i počne da u tu zemlju propušta kamione i automobile sa srpskim tablicama.

(Agencije)