Biznis 21.10.2022.

Banjaluka u Dubrovniku nagrađena za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva

ČITANJE: 1 minuta

Grad Banja Luka je prepoznat kao jedinica lokalne samouprave koja kreira dobar ambijent za razvoj preduzetništva, poručeno je danas iz Dubrovnika, gdje je u toku Međunarodni ekonomski forum „Perspektive“.

Naime, Međunarodni ekonomski forum „Perspektive“ i društvo „Promo global“ Zagreb na osnovu odluke Međunarodnog komiteta za dodjelu internacionalnih nagrada i priznanja zajednicama i institucijama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj evropi „Globallocal,“ dodijelio je Banjoj Luci zlatnu nagradu i priznanje „Globallocal“ za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, u kategoriji najbolje lokalne zajednice u 2021. godini.

S tim u vezi, predstavnici Grada su prezentovali primjer dobre prakse, a na temu „Uloga lokalnih i regionalnih zajednica te preduzetničkih institucija podrške u razvoju preduzetništva“.

U ime Grada, nagradu su primile ovlašteni potpisnik Odjeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj, Aleksandra Simić i savjetnica gradonačelnika za ekonomska pitanja, Valentina Aničić.

(SB)

Oznake: Gradska uprava