Biznis 22.10.2022.

Na regionalnom samitu u Dubrovniku nagrade osvojili i preduzetnici iz BiH

ČITANJE: 1 minuta

U Dubrovniku se održava 8. Regionalni samit preduzenika srednje i jugoistočne Evrope “300 Najboljih”. Na samitu su okupljeni najistaknutiji preduzetnici iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na pomenutom događaju su dodijeljene nagrade i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi gdje je bosanskohercegovački Pino Nature Hotel osvojio nagradu “STVARATELJI ZA STOLJEĆA”

Pdodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi ‘STVARATELJI ZA STOLJEĆA’, želi se javno odati priznanje i široj javnosti skrenuti pažnja na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme – kazao je Siniša Zarić, predsjednik Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća”, prenosi Avaz.

Ono što je posebno značajno jeste činjenica da se Laureati za natjecanje za ovu laskavu nagradu nisu mogli sami prijaviti, nego su to mogle biti isključivo kompanije koje su anonimni poduzetnici nominirali na osnovu kvaliteta njihovih usluga. Nama je velika čast da možemo predstaviti ne samo našu kompaniju i Pino Nature Hotel nego i cijelu BIH na ovako jednom važnom regionalnom summitu. Mišljenja smo da naša zemlja ima mnoge uspješne poduzetnike i kompanije čije vrijeme tek dolazi, mi smo samo jedni od njih – rekla je Aida Terzić, direktorica Pino Hotela koja je pozvala i prisutne poduzetnike iz regije da posjete našu domovinu i Pino Nature Hotel.

(Z.M)