Magazin 12.06.2021.

NA SCENI GRADSKOG POZORIŠTA: Sedmica Studija Jazavac od 18. do 24. juna

ČITANJE: 3 minute

Od petka, 18.6. do četvrtka, 24.6. na sceni Gradskog pozorišta Jazavac biće prikazane prezentacije rada i predstave Škole glume i govora Studio Jazavac. Kao uvod u ovaj program u ponedjeljak, 14.6. od 21h prikazaćemo prezentaciju Generacije IX pod mentorstvom Nataše Perić.

Dragana Marić, osnivač i predavač Studija Jazavac kaže: “Ove godine se obilježava i deset godina od osnivanja Studija Jazavac, a ovo je jedna od najsadržajnijih i programski najbogatijih Sedmica Studija Jazavac. Pored jedanaest prezentacija, tokom ove godine urađene su i tri predstave od kojih će dvije biti izvedene tokom Sedmice Studija Jazavac, a treća na početku naredne sezone. Svih trinaest grupa vrijedno je radilo sa predavačima. Prezadovoljni smo mladim ljudima koji su u našem Studiju, ali i mentorima, našim divnim kolegama koji rade sa njima i nesebično im prenose svoja znanja. Njihova zajednička energija, kreativnost i mašta daju nam vjeru u bolje sutra. Pored toga, od ove godine imamo i dvije grupe odraslih polaznika. Vjerujem da će i njihov rad biti izuzetno zanimljiv publici.”

Nataša Perić, jedan od mentora u Studiju Jazavac osjeća posebnu odgovornost: “Uzbuđenje pred pezentacije i predstave raste iz dana u dan kako članovima Studija, tako i cijeloj ekipi Jazavca koja ih okružuje. Mnogi članovi Studija su se upoznali na časovima glume i upravo tu stekli nova prijateljsta (pa i ljubav), sigurnost u sebe, vjeru u svoju maštu i kreativnost. Već drugu godinu sam jedan od mentora Studija Jazavac i osjećam neizmjeran ponos kada vidim njihov napredak i spremnost na igru. Veliki Gete je rekao da najveći čovjek uvijek ostaje dijete. Imate priliku da pružite podršku i ljubav našim najvećim ljudima i da osjetite duh dječije slobode!”

Prezentacije i predstave koje ćete moći pogledati rezultat su jednogodišnjeg rada polaznika sa mentorima. Programi u prilagođeni uzrastu polaznika, a ove godine prvi put će se predstaviti i dvije grupe odraslih polaznika. U svim programima učestvovaće preko 170 članova Studija Jazavac. Takođe, od 18.6. kreće upis u naredni ciklus predavanja u Studiju Jazavac. Upis se završava 31.8.2021, a časovi počinju u septembru.

Cijena ulaznice na sve prezentacije i predstave je 1 KM.

Dobro nam došli, poručuju iz Gradskog pozorišta “Jazavac”.

Program Sedmice Studija Jazavac

Petak, 18.06.
19h – premijera predstave ONI SU PRVI POČELI
režija: Vladimir Đorđević
21h – prezentacija generacije IX
mentor: Vladimir Đorđević

Subota, 19.06.
19h – prezentacija generacije X
21h – prezentacija generacije IX
mentor: Snježana Mišić

Nedjelja, 20.06.
19h – prezentacija generacije X
mentor: Nataša Perić

Ponedjeljak, 21.06.
19h – prezentacija generacije X
21h – prezentacija generacije IX
mentor: Belinda Stijak

Utorak, 22.06.
19h – prezentacija generacije X
mentor: Senad Milanović

Srijeda, 23.06.
19h – prezentacija generacije IX
21h – premijera predstave MOJA DIVNA, LUDA PORODICA
mentor: Velimir Blanić

Četvrtak, 24.06.
Škola glume za odrasle
19h – Prva generacija članova mentora Nataše Ivančević
21h – Prva generacija članova mentora Miljke Brđanin

(SB)

Oznake: GP "Jazavac"