Magazin 11.12.2015.

Na tržištu BiH novi model audi A4

ČITANJE: 1 minuta
Audi A4
Prestižna automobilska marka Audi na tržištu BiH ponudila je svoj novi audi A4 koji je danas predstavljen u Audi salonu Porsche Sarajevo.

Promociju ovog impresivnog i inovativnog automoblila otvorio je direktor Porsche BH d.o.o. Senad Olovčić koji je kazao da će novi model sigurno biti doprinos u ukupnom rezultatu koji ostvaruju u BiH.

-Već mnogo generacija ovog modela smo u BiH na neki način uspostavili,  lansirali u prodaju i postigli dobre rezultate. Kompanija svakako računa i na ovaj model koji će u narednoj i narednim godinama imati pozitivan uticaj na našu ukupnu prodaju u BiH- kazao je Olovčić.

Prema njegovim riječima, Audi je kroz svoj tehnički napredak, koji je ostvario i ponudio kako globalno, tako i u BiH, privukao značajan broj kupaca.

-Siguran sam da će Porshe BiH s ovim i ostalim modelima imati jaku uzdanicu da ostvarimo naše prodajne i poslovne rezultate  i planove – dodao je Olovčić.

Što se tiče novog audija A4, kako je istaknuto, sve je vezano za tehnologiju i nove komunikacije. Radi se o modelu koji je zasnovan na MLB platformi, 120 kilograma je ušteda na težini u odnosu na stari model,  a od karakteristika je izdvojeno i  poboljšanje performansi i dinamike, smanjenje potrošnje i emisije CO2, nova generacija MMI sistema, unaprijeđene su vozne karakteristike, povećana bezbjednost i drugo.

Novi audi A4 na tržištu BiH dostupan je već od 54.300 KM za motor 1,4 i TFSI (ručni mjenjač).

(NN)