Izbori 2022 25.09.2022.

Način na koji Šmit pokušava”pogurati” Jelenu Trivić podjeća na loš monolog još lošijeg propagandnog filma

ČITANJE: 2 minute

Piše: Srđan Šekara

Način na koji nelegitimni visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit pokušava da pred same izbore “pogura” mezimicu prozapadnih centara moći Jelenu Trivić jako je smiješan i podsjeća na loš monolog iz još lošijeg propagandnog filma. Iako su dali sve od sebe i skupo platili i glumce koji bi da preuzmu najvažnije funkcije u Srpskoj i njemačkog režisera sa sarajevske Vrbanje i njegove asistente iz pojedinih ambasada koji bi u tome trebalo da im pomognu, učinili su to uzalud, jer će dobiti film kojeg niko neće gledati.

Još davno je čuveni japanski režiser Akira Kurosava rekao da se “od dobrog scenarija može napraviti i loš film, ali da od lošeg dobar ne može”, pa seki i baticama iz PDP ne preostaje ništa drugo do da sa svojim mentorima rasprave da li su za bolan izborni poraz koji ih čeka 2. oktobra krivi scenarista i režiser, ili loš kasting, te da li se možda iznova zakazalo u izboru teme i njenoj prijemčivosti za birače u Republici Srpskoj. Srbin iz Republike Srpske koji drži do sebe i do svog dostojanstva, a takvih je kod nas, slava Bogu, velika većina, ne prihvata olako neuvjerljive i, žargonski rečeno šuplje priče”, čak i ako ih izgovaraju samodopadljivi i slatkorječivi glumci sa domaće opozicione scene.

Ljudi u Srpskoj su prepoznali o čemu se radi i jednostavno im se ne dopada “slatka politička priča za laku noć” koju im serviraju, jer su svjesni da narator nije iskren i da bi se poslije sna u kojih bi da ih uvede mogli da se probude u ambijentu iz kojeg bi se gradila budućnost bez Srba kao konstitutivnog naroda i Republike Srpske, a sa ustavno preuređenom, građanskom i unitarnom BiH koju i kreiraju Adis Ahmetović i Bundestag, Kristijan Šmit i njihova zapadnoevropska i domaća bratija.

E, to je taj film koji nećete gledati!

Oznake: Srđan Šekara